Overweldigende actiefilm 300 donderdag 10 februari te zien op Veronica

Overweldigende actiefilm 300 donderdag 10 februari te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Al sinds zijn debuut met de remake van Dawn of the Dead in 2004 is duidelijk dat regisseur Zack Snyder een unieke eigen stijl heeft. Die stijl voerde hij tot in het extreme door met de overweldigende actiefilm 300. Dit spektakelstuk is donderdag te zien op Veronica en je kunt 300 streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
In 480 voor Christus stuurt de Perzische koning Xerxes zijn enorme leger naar Griekenland om stad voor stad het land te veroveren. Leonidas, de koning van Sparta, moet niets van Xerxes hebben. Helaas denken sommige politici hier anders over. Zij willen een deal met de Perzen sluiten. Leonidas trekt hierdoor noodgedwongen ten strijde met slechts 300 van zijn beste soldaten. De sluwe koning heeft de perfecte plek gevonden om tegen de enorme overmacht van Xerxes te vechten. De Spartanen wachten hen op in de nauwe pas van Thermopylae.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Die unieke stijl van Zack Snyder, je houdt ervan of je houdt er niet van. 300 is zo overduidelijk kunstmatig dat het je als kijker in eerste instantie af kan schrikken, maar als je je hier eenmaal voor openstelt is het een meeslepende en bij vlagen brute actiefilm. 300 kreeg zelfs een eigen parodie in het absurde Meet the Spartans (2008). Liefhebbers van films over de oudheid komen flink aan hun trekken, maar ook fans van actie hebben genoeg om naar uit te kijken.

Cast
Naast Gerard Butler (Angel Has Fallen) en Lena Headey (Game of Thrones) zijn ook David Wenham (Public Enemies) en Dominic West (Pride) te zien in 300. Deze film is geregisseerd door Zack Snyder (Army of the Dead).

300 (2006) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is donderdag 10 februari om 22.35 uur te zien op Veronica. Genre: actie. Speelduur: 117 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV