Meesterlijke misdaadcomedy The Gentlemen zaterdag te zien op Veronica

Meesterlijke misdaadcomedy The Gentlemen zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Guy Ritchie werd rond de eeuwwisseling onthaald als "de Britse Quentin Tarantino" dankzij films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000). Die status bewees hij opnieuw met de meesterlijke misdaadcomedy The Gentlemen, zaterdag te zien op Veronica. Je kunt The Gentlemen streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De Amerikaanse drugbaron Mickey Pearson bezit in Londen een zeer winstgevende marihuanahandel. Wanneer men in de onderwereld lucht krijgt van zijn intentie om de handel te verkopen, worden er allerlei plannetjes gesmeed om zijn drugsrijk hardhandig over te nemen. Zelf wil Mickey er ook uit stappen en zijn imperium verkopen. Hij vindt potentiële kopers in een stel miljardairs afkomstig uit Oklahoma.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Guy Ritchie trok weer eens alle registers open voor deze film, vooral op het gebied van stijl en de bij vlagen hilarische dialogen. We zien vele indrukwekkende sets en kostuums, een flitsende montage en een fantastische cast, maar wat The Gentlemen ook zo goed maakt is het onderliggende verhaal. Dat is op sommige momenten redelijk complex, maar Ritchie stuurt ons er met vaste hand doorheen. Genieten geblazen.

Cast
Naast Matthew McConaughey (Interstellar), Charlie Hunnam (Papillon) en Henry Golding (Last Christmas) zijn ook Michelle Dockery (Downton Abbey), Colin Farrell (Widows) en Hugh Grant (Paddington 2) te zien in The Gentlemen. Deze film is geregisseerd door Guy Ritchie (Sherlock Holmes).

The Gentlemen (2020) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is zaterdag 1 oktober om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: comedy, misdaad. Speelduur: 113 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV