Donderdag in Op1: Helga van Leur over heftige storm Eunice

Donderdag in Op1: Helga van Leur over heftige storm Eunice
Dit zijn de gasten van donderdag 17 februari

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 17 februari

  • Ontspoorde debatten, verdachtmakingen en zelfs bedreigingen zijn in politiek Den Haag steeds vaker aan de orde van de dag. En dat moet stoppen, vindt CDA-leider Wopke Hoekstra. Daarom roept zijn partij vandaag in het manifest ‘Geen haat in de raad’ andere partijen op om constructief campagne te voeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met initiatiefnemer en CDA-lijsttrekker in Den Helder Harmen Krul schuift hij vanavond aan bij Op1 om erover te vertellen.

  • De pas 17-jarige kunstschaatser Lindsay van Zundert schitterde vandaag in de Olympische finale. Iconen van de sport Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel zaten vol trots voor de buis te kijken naar de eerste Nederlandse deelname in 46 jaar. Vanavond zijn ze te gast bij Op1 om te vertellen over deze kunstschaatshistorie.

  • Na Corrie en Dudley wacht ons morgen storm Eunice. En daarvoor mogen we onze borst natmaken: de windstoten zijn zeldzaam en gevaarlijk. Hoe kunnen we ons voorbereiden op deze storm? Dat bespreken we vanavond bij Op1 met weervrouw Helga van Leur.

  • Ruim vier op de vijf mensen die na politiegeweld overlijden, vertoonden verward gedrag. Vaak was er alcohol of drugs in het spel. Vooral de nabestaanden, maar ook de dienders op straat, dragen het de rest van hun leven met zich mee. Hoe voorkom je dat agenten zich zo bedreigd voelen dat ze dodelijk geweld toepassen? Dat bespreken we vanavond bij Op1 met politiechef Amsterdam Frank Paauw en politiechef Midden-Nederland Martin Sitalsing.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV