Tweeluik Chernobyl - The New Evidence dinsdag en woensdag te zien op NPO 2

Tweeluik Chernobyl - The New Evidence dinsdag en woensdag te zien op NPO 2
Terugblik op kernramp van Tsjernobyl

Kijktip :

Deze week zendt NPO 2 het documentaire-tweeluik Chernobyl - The New Evidence uit, op dinsdag 22 en woensdag 23 februari. We blikken terug op de kernramp in Tsjernobyl. Op 25 april 1986 explodeerde daar een reactor, waarbij dodelijke radioactieve stoffen vrijkwamen.

Chernobyl - The New Evidence deel 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Geheime dienst
Inmiddels weten we, dankzij honderden vrijgegeven KGB-documenten, dat de Russische geheime dienst zich al bij de bouw ernstig zorgen maakte. Chernobyl - The New Evidence laat zien welke offers de Sovjetleiders destijds bereid waren te brengen om het verhaal in de doofpot te stoppen. Moed heeft de wereld gered van een nóg dodelijker ramp.

Ramp
KGB-spionnen waarschuwden al dat Tsjernobyl een ramp zou worden, maar Sovjetleiders negeerden de signalen - zoals blijkt uit de documenten. In deel twee komt de nasleep van de ramp aan bod. Daarin wordt steeds duidelijker hoe ver de Sovjetleiders bereid waren te gaan om de ramp te verdoezelen. Ook vertelt een aantal overlevenden van de explosie hun verhaal.

Het tweeluik Chernobyl - The New Evidence is dinsdag 22 en woensdag 23 februari rond 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de afleveringen van Chernobyl - The New Evidence terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tweeluik Chernobyl - The New Evidence dinsdag en woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV