Documentaire Tussen vis en staal over voetbalclub Telstar donderdag te zien op NPO 2

Documentaire Tussen vis en staal over voetbalclub Telstar donderdag te zien op NPO 2
Absolute underdog van het betaald voetbal

Kijktip :

Donderdagavond (24 februari) is de documentaire Tussen vis en staal over voetbalclub Telstar uit Velsen-IJmuiden te zien op NPO 2. Telstar geldt als de absolute underdog in het Nederlandse betaald voetbal; het maatschappelijke bestaansrecht ontleent de club aan een bijzondere groep mensen.

Tussen vis en staal gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Hoogovens
Met inventiviteit, humor, dromen én verantwoordelijkheid maken deze mensen hun onderscheid bij de flamboyante, ambitieuze voetbalclub onder de rook van de Hoogovens. Men probeert zowel sportief als financieel overeind te blijven in het betaald voetbal. Telstar is meer dan een biertje langs de lijn, joelen en voetbal kijken: het is een club van het volk. Maar de tribunes blijven in het seizoen 2020-2021 grotendeels leeg door corona.

Voorzitter
Komt de club deze zware financiële tegenvaller te boven? We volgen in deze periode onder anderen trainer Andries Jonker en de excentrieke voorzitter Pieter de Waard. Zij staan in hun ambities zowel naast als tegenover elkaar. Als spelers een transfer willen maken zla de club zich moeten ontwikkelen: hoger, beter, meer. Maar hoe hoger Telstar voetbalt, hoe groter de uitdaging om het hoofd boven water te houden.

De documentaire Tussen vis en staal is donderdag 24 februari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Tussen vis en staal terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Tussen vis en staal over voetbalclub Telstar donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV