Donderdag in Op1: De gevolgen van de Russische aanval voor Nederland

Donderdag in Op1: De gevolgen van de Russische aanval voor Nederland
Dit zijn de gasten van donderdag 24 februari

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Sven Kockelmann en Fidan Ekiz Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 24 februari

  • De oorlog in Oekraïne is voor Nederland geen ver-ons-bed-show. Door de Russische aanval is de gasprijs al enorm gestegen. Welke invloed gaat de oorlog verder hebben? Dat bespreken we vanavond bij Op1 met hoofdeconoom van ABN AMRO Sandra Phlippen en hoogleraar Energietechnologie aan de TU Eindhoven David Smeulders.

  • Met een korte speech begon Russische president Vladimir Poetin afgelopen nacht dan toch de oorlog in Oekraïne. Direct na de verklaring waren er door heel Oekraïne explosies te horen en veel inwoners sloegen halsoverkop op de vlucht. Vanavond bij Op1 bespreken we met oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn, voormalig NAVO-topman Robert Serry en commandant luchtstrijdkrachten Dennis Luyt wat de volgende militaire stappen zijn.

  • Het ergst denkbare is gebeurd: Rusland is Oekraïne van drie kanten binnengevallen. Vanuit bijna de hele wereld wordt de aanval bestempeld als illegaal en verschillende wereldleiders willen dat Rusland een zware prijs betaalt voor de oorlogsdaad. Vanavond bij Op1 schuiven VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte, oud-Oekraïens-Nederlands voetballer Evgeniy Levchenko, MH17-nabestaande Piet Ploeg en Bob Wouda, wiens vrouw en kinderen in Kiev zitten, aan om de Russische inval te bespreken.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV