Dinsdag in Op1: Tom Middendorp over de militaire konvooi richting Kiev

Dinsdag in Op1: Tom Middendorp over de militaire konvooi richting Kiev
Dit zijn de gasten van dinsdag 1 maart

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 1 maart

  • Nederlanders springen massaal voor de Oekraïners op de bres, zo ook Aschwin Cannoo. De voorzitter van Stichting Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft een voedselpakketteninitiatief opgezet voor Oekraïense chauffeurs die gestrand zijn in Nederland. Hij hielp al meer dan 600 vrachtwagenbestuurders die niet terug kunnen keren naar Oekraïne, maar ook geen financiële middelen hebben, omdat ze niet bij hun geld kunnen. De Oekraïense __Olya Kudina__heeft familie vlakbij de brandhaard Kiev en verzamelt spullen voor mensen in nood in haar vaderland. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.

  • Een militair konvooi van 64 kilometer lang is vanuit Rusland onderweg naar Kiev. Ondanks de bombardementen stuiten de Russische troepen op zware tegenstand van het Oekraïense volk. Oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp ziet zwakke plekken in de aanpak van de Russen en licht dat vanavond toe bij Op1.

  • Nu het oorlogsgeweld in hevigheid toeneemt, proberen steeds meer Oekraïners de grens over te steken op zoek naar een veilig heenkomen. CDA-Kamerlid Anne Kuik vertelt vanavond bij Op1 wat er nodig is om de opvang te regelen.Marijke Smelt is daar al mee bezig, ze coördineert een grote actie om vluchtelingen op te halen en in meer dan honderd gezinnen in Nederland op te vangen, ook bij haarzelf. EO-directeur Arjan Lock staat op de grens van Moldavië en Oekraïne en vertelt over de vlucht naar het westen.

  • Op dag zes van de oorlog in Oekraïne, moet de Amerikaanse president Joe Biden zich bewijzen als leider van de vrije wereld. Vandaag staat Bidens eerste State of the Union op het programma, waar de oorlog waarschijnlijk veel aandacht zal krijgen. Heeft de Amerikaanse president geleerd van zijn voorgangers? We bespreken het vanavond bij Op1 met Amerikakenner Raymond Mens.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Tom Middendorp over de militaire konvooi richting Kiev of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV