Legendarische misdaadfilm Pulp Fiction zaterdag te zien op Veronica

Legendarische misdaadfilm Pulp Fiction zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Als we Quentin Tarantino mogen geloven, is het einde van zijn carrière als filmregisseur nabij. Hij wil namelijk maar tien films maken. Gelukkig kunnen we blijven genieten van zijn klassiekers, zoals het legendarische Pulp Fiction. Deze fenomenale misdaadfilm is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Pulp Fiction streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Hoe leg je het verhaal van Pulp Fiction uit? De film kent meerdere verhaallijnen, maar laten we beginnen met die van Vincent Vega en Jules Winnfield. De twee strak gesoigneerde criminelen zijn in dienst van de snel aangebrande Marcellus Wallace. Die moet op zakenreis en hij vraagt Vincent om zijn vrouw Mia in de gaten te houden. Zij voelen zich wel tot elkaar aangetrokken, maar Vincent moet oppassen: Mia's vorige chaperon werd iets te intiem en schijnt nu kreupel te zijn. Het verhaal escaleert desondanks door drugs, een auto-ongeluk, verschillende moorden en een mysterieuze aktetas.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Pulp Fiction geldt tegenwoordig als één van de beste en meest invloedrijke films van de jaren negentig. Tarantino vlecht op fantastische wijze diverse verhalen door elkaar, zonder dat je ooit de draad kwijtraakt. Daarnaast lardeert hij zijn film met een bonte stoet aan kleurrijke personages, die de meest sappige dialogen mogen uitspreken. Dat maakt Pulp Fiction tot een film die je keer op keer kunt zien. De cast is bovendien geweldig, met zelfs in kleine rolletjes beroemdheden als Ving Rhames, Rosanna Arquette, Christopher Walken en Bruce Willis.

Cast
Naast John Travolta (Grease) en Samuel L. Jackson (The Hateful Eight) zijn ook Uma Thurman (Kill Bill: Vol. 1), Harvey Keitel (The Irishman) en Tim Roth (Reservoir Dogs) te zien in Pulp Fiction. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Pulp Fiction (1994) wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is zaterdag 5 maart om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: comedy, drama, misdaad. Speelduur: 154 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV