Vermakelijke Marvel-film Thor zondag 6 maart te zien op Veronica

Vermakelijke Marvel-film Thor zondag 6 maart te zien op Veronica
Ook te streamen via Disney+ en Amazon Prime

Kijktip :

De Marvel-franchise is de succesvolste filmreeks aller tijden. Inmiddels zijn er ruim 25 films gemaakt, maar het vermakelijke Thor behoorde tot de pioniers. Deze enerverende superheldenfilm is zondag te zien op Veronica en je kunt Thor streamen via onder meer Disney+ en Amazon Prime.

Het verhaal
Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants - door een verbod van zijn vader Odin te negeren - wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Na de eerste twee Iron Man-films en het bijna vergeten The Incredible Hulk (waarin Edward Norton nog het groene monster vertolkt) was het in 2011 de beurt aan Thor om geïntroduceerd te worden in het Marvel Cinematic Universe. De film komt op sommige momenten niet helemaal lekker uit de verf (de humor is soms niet helemaal geslaagd en qua sets en kostuums viel er nog wel wat te winnen), maar vermakelijk is het zeker. Je kunt je afvragen of Anthony Hopkins helemaal op zijn plek is in het MCU, maar Chris Hemsworth was dat zéker.

Cast
Naast Chris Hemsworth (Bad Times at the El Royale) en Natalie Portman (Annihilation) zijn ook Tom Hiddleston (Crimson Peak), Rene Russo (Nightcrawler) en Anthony Hopkins (The Father) te zien in Thor. Deze film is geregisseerd door Kenneth Branagh (Belfast).

Thor (2011) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is zondag 6 maart om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, superhelden. Speelduur: 115 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV