Serierecensie: Euphoria seizoen 2 is shockerend en niet voor tere zielen

Serierecensie: Euphoria seizoen 2 is shockerend en niet voor tere zielen
Met Emmy-winnares Zendaya in de hoofdrol

Kijktip :

Vanaf 9 januari 2022 is Euphoria seizoen 2 te zien op HBO Max. Sinds 8 maart is deze streamingdienst ook te ontvangen in Nederland en deze bizar heftige dramaserie staat compleet in de bibliotheek. En wij zijn euforisch! Lees hier de serierecensie van Euphoria seizoen 2.

Lees hier onze serierecensie van Euphoria seizoen 1

Feel something
De serie vertelt het verhaal van de 17-jarige Rue, die na een overdosis haar zomer doorbrengt in rehab maar terugkeert naar school zonder enige intentie om clean te blijven. Niet dat Rue geen andere persoon wil zijn. Ze kán het gewoon niet. Wanneer ze Jules ontmoet, een transgender meisje dat net naar haar dorp verhuisde, maakt zij een grote indruk op haar leven.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 8,5

Het eerste seizoen wist al vele mensen te boeien en te shockeren en leverde Zendaya een record op: de jongste Emmy winnares ooit. Zendaya zet ook in het tweede seizoen weer een verbluffend sterke rol neer in een rauw, bizar, brutal en shockerend geheel. De cast is uitstekend, met krachtige rollen voor Maddy Perez, Jacob Elordi, Angus Cloud, Barbie Ferreira en Hunter Schafer. De camerabeelden, de sfeer, muziek en verhaal staan boven de gemiddelde serie en zo weet ook deze productie bijzonder hoog te scoren als het gaat over kwaliteit. Natuurlijk ontzettend jammer dat ook deze topserie op HBO Max nog steeds geen Nederlandse ondertiteling heeft. Een gemiste kans, want ook het brede Nederlandse publiek moet deze serie gaan zien. 4,5 ster.

Boodschap van Zendaya op Instagram:

'Ik weet dat ik dit al eerder heb gezegd, maar ik wil voor iedereen herhalen dat Euphoria voor een volwassen publiek is. Dit seizoen, misschien zelfs meer dan het vorige, is diep emotioneel en gaat over onderwerpen die kunnen triggeren en moeilijk zijn om naar te kijken. Kijk het alsjeblieft alleen als je je op je gemak voelt. Zorg goed voor jezelf en weet dat je hoe dan ook nog steeds geliefd bent en dat ik nog steeds je steun kan voelen. Al mijn liefde, Daya.'

Cast
Naast Zendaya Coleman (Spider-Man: Far from Home) en Hunter Schafer (Late Night with Seth Meyers) zijn ook Eric Dane (Burlesque) en Jacob Elordi (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Sam Levinson (Malcolm & Marie).

Onder andere actrice Alexa Demie en Barbie Ferreira in de serie 'Euphoria'

Vanaf 9 januari 2022 is de serie Euphoria seizoen 2 te zien op HBO in de Verenigde Staten en vanaf 8 maart is HBO Max in Nederland te zien. Het tweede seizoen bevat wederom 8 afleveringen van ongeveer 57 minuten. Genre: Drama.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV