Geweldige actiefilm Kill Bill: Vol. 1 zaterdag te zien op Veronica

Geweldige actiefilm Kill Bill: Vol. 1 zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

Quentin Tarantino heeft altijd een liefde gehad voor specifieke filmgenres. Met Jackie Brown (1997) bracht hij een ode aan het blaxploitation-genre, met Django Unchained (2012) bewees hij eer aan de spaghettiwestern. Het tweeluik Kill Bill, waarvan het eerste deel zaterdag te zien is op Veronica, is een hommage aan martial arts-films. Je kunt Kill Bill: Vol. 1 streamen via Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
De ijskoude huurmoordenaar 'The Bride' wordt, op het moment dat ze hoogzwanger is, neergeschoten op haar eigen bruiloft. De daders? Haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag ternauwernood, maar door de kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze ontwaakt is The Bride compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden en bewaart Bill tot het laatst...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Dat regisseur Tarantino doorgaans niet kijkt op een dode meer of minder, was al bekend. In Kill Bill: Vol. 1 gaat hij echter volledig over de top (op een positieve manier), met name in de inmiddels beruchte scène met de Crazy 88. Uma Thurmans The Bride heeft zich genesteld in de annalen van de filmgeschiedenis als één van de meest iconische personages van de laatste vijfentwintig jaar, mede dankzij haar iconische gele pak. Het is misschien wel het best uitgewerkte karakter uit het hele oeuvre van Tarantino.

Cast
Naast Uma Thurman (Pulp Fiction), Lucy Liu (Charlie's Angels) en David Carradine (Bird on a Wire) zijn ook Vivica A. Fox (Independence Day), Michael Madsen (Reservoir Dogs) en Daryl Hannah (Blade Runner) te zien in Kill Bill: Vol. 1. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Kill Bill: Vol. 1 (2003) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is zaterdag 8 oktober om 22.50 uur te zien op Veronica. Genre: actie. Speelduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV