Keiharde Nederlandse (!) western Brimstone zaterdag te zien op NPO 3

Keiharde Nederlandse (!) western Brimstone zaterdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

Dat Martin Koolhoven een groot liefhebber is van de western bleek wel uit zijn programma De kijk van Koolhoven. Daarvóór verbaasde hij in 2016 vriend en vijand met de grootse western Brimstone, waarin een internationale cast opdraaft. Deze keiharde film is zaterdag te zien op NPO 3 en je kunt Brimstone streamen via Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
Brimstone bestaat uit vier hoofdstukken: 'Openbaring', 'Genesis', 'Exodus' en 'Vergelding'. Niet voor niets verwijzen deze episodes naar delen van de Bijbel, want het zorgeloze en gelukkige leven van de jonge vrouw Liz verandert in de negentiende eeuw drastisch wanneer een duivelse priester in het dorp verschijnt. Hij probeert alles wat Liz liefheeft te verwoesten. Maar deze sterke vrouw is een doorzetter, geen slachtoffer. Liz vecht terug voor een beter leven, waar zij en haar dochter recht op hebben.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Niet voor het eerst kreeg een Nederlandse regisseur veel kritiek op het extreme geweld dat hij in zijn film laat zien. De herinneringen gingen na het verschijnen van Brimstone algauw terug naar de recensies die Paul Verhoeven kreeg. Niettemin heeft Martin Koolhoven met deze film een spannende en meeslepende western gemaakt, waarin enkele interessante thema's aan bod komen. Op het Nederlands Filmfestival was Brimstone dan ook de grote winnaar, met maar liefst zes Gouden Kalveren - waaronder de prijzen voor Beste Film en Beste Regie.

Cast
Naast Dakota Fanning (Once Upon a Time in Hollywood) en Guy Pearce (Memento) zijn ook Kit Harington (Eternals), Carice van Houten (Zwartboek) en Emilia Jones (CODA) te zien in Brimstone. Deze film is geregisseerd door Martin Koolhoven (Oorlogswinter).

Brimstone (2016) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is zaterdag 12 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3. Genre: thriller, western. Speelduur: 148 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Keiharde Nederlandse (!) western Brimstone zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV