Vanavond op tv: start Dwars door de Lage Landen, nieuw seizoen De rijdende rechter

Vanavond op tv: start Dwars door de Lage Landen, nieuw seizoen De rijdende rechter
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 22 maart

Kijktip :

Vanavond gaat op NPO 2 het nieuwe programma Dwars door de Lage Landen van start. Verder onder meer een nieuw seizoen van De rijdende rechter op NPO 1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 22 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Dwars door de Lage Landen

NPO 2
20:25 uur

De Vlaamse presentator Arnout Hauben neemt ons in het nieuwe programma Dwars door de Lage Landen mee op reis door Nederland en België. De hele reis wordt te voet afgelegd door Arnout en zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens. Het drietal loopt over Vlaamse wandelpaden van Oostende tot Limburg en eenmaal in Nederland volgen ze het Pieterpad, dat hen vanuit Maastricht door het oosten van Nederland naar Pieterburen brengt.


Quiz: De Nationale Kaktest

NPO 3
20:25 uur

De afgelopen jaren zagen we 'testen' in alle soorten en matne voorbijkomen op NPO 3. Vanavond wordt er een nieuwe variant toegevoegd: de Nationale Kaktest. Hierin doorbreken Jurre Geluk en Amber Kortzorg alle taboes rondom onze WC-gewoontes. Onze darmen hebben een enorm belangrijke functie in ons lichaam. Ze worden ook wel onze tweede hersenen genoemd. Denk je aan darmen, dan denk je natuurlijk ook aan wat je in het kleinste kamertje achterlaat. Iedereen poept maar niemand heeft het erover.


Horrorfilm: A Quiet Place

Veronica
20:30 uur

Vanavond is op Veronica de huiveringwekkende horrorfilm A Quiet Place te zien. Een familie probeert in stilte te overleven, terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Op een boerderij in een post-apocalyptisch wereld vinden Evelyn en Lee manieren om hun kinderen te beschermen en hun vijanden te overwinnen, want zelfs een voetstap of gefluister kan dodelijk zijn.


Sciencefictionfilm: The Martian

SBS 9
20:30 uur

SBS9 zendt vanavond de ijzersterke sciencefictionfilm The Martian uit. Wanneer de astronauten van een Marsexpeditie tijdens een zandstorm halsoverkop terugkeren naar de aarde laten ze de dood gewaande botanicus Mark Watney op de rode planeet achter. Maar hij leeft nog en zit nu in zijn eentje vast op Mars. Nadat hij contact met de aarde heeft opgenomen, moet Watney met beperkte middelen de komende vier jaar tot de volgende Marsmissie overleven.


Terug: De rijdende rechter

NPO 1
21:20 uur

Vanavond gaat een nieuw seizoen van De rijdende rechter van start op NPO 1. In de eerste aflevering reist mr. John Reid naar Ulft. Meneer Kuijer en zijn vrouw zijn op leeftijd en zien de buurt door de jaren heen veranderen. Volgens hen nemen twee jonge buurmannen het niet zo nauw met de regels. De buurmannen vinden op hun beurt dat zij niks verkeerd doen.


Medialogica: Russia Today

NPO 2
22:20 uur

Het programma Medialogica onderzoekt hoe actuele kwesties worden belicht door de media. Vanavond een aflevering over Russia Today. In verband met de oorlog in Oekraïne heeft de Europese Commissie RT (voorheen Russia Today) op de sanctielijst geplaatst. Europa wil voorkomen dat Rusland via deze weg desinformatie blijft verspreiden. Medialogica duikt in de wereld van deze nieuwszender.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV