Recensie: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is verwarrend, maar wonderschoon

Recensie: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is verwarrend, maar wonderschoon
Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp

Film :

Vanaf woensdag 6 april draait de nieuwe film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore in de Nederlandse bioscopen. De film is van tevoren door veel mensen al weggezet als "niet goed" omdat de makers hebben aangedurft de onvervangbare Johnny Depp te vervangen. Maar misschien is dit wel de grootste zegen van deze franchise. Lees hier de filmrecensie van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Controle over tovenaarswereld
Professor Albus Dumbledore weet dat de duistere tovenaar Grindelwald op weg is om de controle over de hele tovenaarswereld te grijpen. Omdat hij hem niet alleen kan stoppen, vertrouwt hij magizoöloog Newt Scamander toe om een onverschrokken team van heksen, tovernaars en een dappere Dreuzelbakker te leiden op een levensgevaarlijke missie.

Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ n.n.b.

Na het toch enigszins teleurstellende tweede deel van de Fantastic Beasts-franchise is dit derde deel terug waar het hoort: een film met een lach en een traan. Jude Law en Mads Mikkelsen maken de film met hun acteerwerk en het verhaal over die twee is ook het verhaal dat de film vooruit drijft. De film start zeer veelbelovend met een interessante premise. Als we een uur in de film zitten wordt het allemaal wat verwarrend met alle verhaallijnen die door elkaar gaan lopen. Het slot is dan weer spectaculair in zijn simpelheid, al vragen we ons wel af wat er exact is opgelost als de credits gaan rollen. 3,5 ster.

Cast
Naast Eddy Redmayne (The Danish Girl) en Jude Law (Hugo) spelen ook Mads Mikkelsen (Another Round), Dan Fogler (Fanboys) en Ezra Miller (The Flash) in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Yates (Fantastic Beasts and Where to Find Them).

Vanaf 6 maart 2022 is Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur. Tijdsduur: 136 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV