Woensdag in Op1: Soy Kroon & Kim-Lian van der Meij over hun rol in The Passion

Woensdag in Op1: Soy Kroon & Kim-Lian van der Meij over hun rol in The Passion
Dit zijn de gasten van woensdag 6 april

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen van woensdag 6 april

  • In het centrum van Doetinchem speelt de twaalfde editie van The Passion zich af. Op Witte Donderdag is het thema ‘Alles Komt Goed?!’. Het Paasverhaal kan hoop bieden ten tijden van oorlog, hopen de makers. In het bijzonder aan de Oekraïense vluchtelingen die dit jaar het witte kruis dragen. Vanavond bij Op1 schuiven Soy Kroon, Kim-Lian van der Meij en eindredacteur Reinder van Dijk aan.

  • De oorlog gaat een nieuwe fase in met de terugtrekking van het Russische leger uit Kiev en omstreken. De focus ligt nu volledig op de Donbas, in Oost-Oekraïne. Er wordt gevreesd voor een nog wredere fase nu Poetin resultaat moet halen. Wat staat deze provincie, waar inmiddels al acht jaar een oorlog woedt tussen Oekraïners en pro-Russische separatisten, te wachten? We bespreken het met correspondent Michiel Driebergen die jarenlang woonde en werkte in het gebied en met Vita de Geus-Kovalenko die familie in de Donbas heeft.

  • De familie van de Nederlands-Oekraïense Natalia Saklakova besloot na lang aarzelen te vluchten uit de Zuid-Oekraïense kustplaats Berdjansk. De terreur van de Russen werd te dreigend. De vlucht was spannend, met urenlange ondervragingen door de Russen. Vanavond schuiven Natalia en haar gevluchte broer Andrii aan bij Op1. Ook bespreken we de laatste ontwikkelingen in Oekraïne met oud-commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp en Hans Jaap Melissen vanuit Kiev.

  • Vandaag erkende voormalig VWS-minister Hugo de Jonge dat de Kamer eerder geïnformeerd had moeten worden over zijn betrokkenheid bij de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden. Ook werden honderden pagina’s aan WhatsApp-gesprekken openbaar gemaakt. Morgen volgt een Kamerdebat over de omstreden deal. Wat staat De Jonge te wachten? We bespreken het met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Soy Kroon & Kim-Lian van der Meij over hun rol in The Passion of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV