Recensie: Metal Lords is ruige heavy metal-comedy met een klein hartje

Recensie: Metal Lords is ruige heavy metal-comedy met een klein hartje
Van de makers van Game of Thrones en Nick and Norah’s Infinite Playlist

Film :

Sinds 8 april is de film Metal Lords te zien op Netflix. De streamingdienst pakt uit met een leuke high school-comedy waarin een ode wordt gebracht aan bands als Slayer, Judas Priest, Metallica, Black Sabbath, Iron Maiden en Kiss. Lees hier de filmrecensie van Metal Lords.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Metal Up Your Ass
Voor buitenbeentjes Hunter en Kevin is de weg naar het grote succes duidelijk: ze zullen zich storten op heavy metal, de muziekbattle winnen en aanbeden worden als goden. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

Isis Hainsworth. Jaeden Martell en Adrian Greensmith in de komedie 'Metal Lords'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,8

Scenarist D.B. Weiss (Game of Thrones) en regisseur Peter Sollett (Freeheld) nemen zowel tieners als heavy metal zeker serieus, zoveel wordt wel duidelijk uit Metal Lords. De film doet zich ruig voor, met een snoeiharde soundtrack, grove dialogen en enkele donkere thema's, maar heeft een lief en klein hartje. Dat maakt van deze productie een vermakelijke kijkervaring, met bovendien erg leuke humor. De plot is misschien niet het meest originele aspect van Metal Lords, maar het wordt wel geweldig uitgewerkt met een cast die van deze metalproductie een feestje maakt. Ook voor liefhebbers van easy listening, disco of popmuziek is Metal Lords het bekijken waard. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jaeden Martell (Knives Out) en Adrian Greensmith (Harlan Coben's Shelter) zijn ook Isis Hainsworth (Emma.) en Joe Manganiello (Magic Mike XXL) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Peter Sollett (Freeheld).

Vanaf 8 april 2022 is de film Metal Lords te zien op Netflix. Genre: comedy, drama, muziek. Tijdsduur: 97 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV