Woensdag in Jinek: Wouke van Scherrenburg over politieke erfenis Pim Fortuyn

Woensdag in Jinek: Wouke van Scherrenburg over politieke erfenis Pim Fortuyn
De gasten van woensdag 13 april

Kijktip :

Eva Jinek is dagelijks te zien met haar talkshow Jinek. Bekijk hieronder wie de gasten zijn van Jinek van woensdag 13 april.

Lees verder onder de video's.

De gasten van Jinek op woensdag 13 april

  • EarthToday presenteert zich als een organisatie die de aarde moet beschermen, maar volgens Quote houden de oprichters hier miljarden euro’s aan over.Paul van Riessen van Quote en Constance Scholten, mede-oprichter EarthToday, schuiven aan.

  • Pim Fortuyn was niet alleen een intellectueel die de problemen van het volk begreep. Hij had ook een bijzondere levensstijl. Met zijn dandy-look was de politicus een trendsetter en een heus mannelijk stijlicoon. In 1998 werd hij verkozen tot best geklede man.Arno Kantelberg over het unieke voorkomen van Fortuyn.

  • Ondanks de dood van Fortuyn veroverde de LPF maar liefst 26 zetels tijdens de daaropvolgende verkiezingen. De partij ging het kabinet in. Maar die overwinnigs-roes was van korte duur. Na 87 dagen was het avontuur voorbij. Wouke van Scherrenburg volgde Fortuyn en zijn partij als verslaggever op de voet.

  • Wat was de magie van Pim Fortuyn en waarom bracht hij zo'n aardverschuiving in het politieke landschap teweeg? We bespreken het met politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings en voormalig PvdA-leider Hans Spekman.

Jinek is elke werkdag om 22.00 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Jinek: Wouke van Scherrenburg over politieke erfenis Pim Fortuyn of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV