Heftige documentaire Clinton Young: About Time vrijdag te zien op NPO 3

Heftige documentaire Clinton Young: About Time vrijdag te zien op NPO 3
Jessica Villerius helpt Amerikaanse terdoodveroordeelde

Kijktip :

NPO 3 pakt de laatste weken uit met allerlei misdaaddocumentaires en vanavond vormt daarop geen uitzondering. De documentaire Clinton Young: About Time schetst een portret van de zaak van de terdoodveroordeelde Clinton Young.

Clinton Young: About Time gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Vrijheid
Het onmogelijke is gebeurd: Clinton Young, die in een Texaanse dodencel al bijna twintig jaar wacht op zijn executie, mag onder voorwaarden zijn nieuwe proces in vrijheid afwachten. Dat is te danken aan de Nederlandse filmmaakster Jessica Villerius, die in 2014 voor een documentaire over de doodstraf ontdekte dat Young de dubbele moord niet kon hebben gepleegd.

Inzet
Na een lange strijd was het eind januari van dit jaar dan eindelijk zover: Clinton verlaat de gevangenis waar hij jaren heeft gezeten vanwege een dubbele moord, en zijn voeten raken voor het eerst sinds zijn tienerjaren het gras. Hij heeft zijn vrijheid terug dankzij de tomeloze inzet van een groep Nederlanders.

De documentaire Clinton Young: About Time is vrijdag 15 april om 21.00 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Clinton Young: About Time terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV