Vanavond op tv: Nederland - Wales (Nations League), nieuw seizoen Urk! en meer

Vanavond op tv: Nederland - Wales (Nations League), nieuw seizoen Urk! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 14 juni

Kijktip :

Vanavond speelt Oranje de laatste wedstrijd voor de zomervakantie, tegen Wales. Verder onder meer een nieuw seizoen van Urk! op SBS6. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 14 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Urk!

SBS 6
20:30 uur

Vanavond start alweer het zesde seizoen van de realityserie Urk!, waarin we een kijkje krijgen in de beroemde vissersplaats. In het nieuwste seizoen is te zien hoe de geruchtenmachine op Urk op volle toeren draait. Zo zijn de relatiebreuk van Teun Föhn en de zwangerschap van de ongehuwde Mathilde het gesprek van de dag. Gelukkig is er in de hechte gemeenschap van Urk geen gebrek aan naastenliefde.


Start: Station 19 seizoen 5

NET 5
20:30 uur

Het vijfde seizoen van Station 19 speelt zich af ná het einde van de coronapandemie - hoewel deze tijdens de opnames nog in volle gang was. We zijn een jaar verder, maar in flashbacks worden we herinnerd aan het desastreuze einde van het vierde seizoen. Het huwelijk van Sullivan en Andy staat op knappen na Sullivans gedrag op de bruiloft van Maya en Carina. Ondertussen blijft hun commandant bij zijn beslissing om Maya uit haar positie te ontslaan.


Live: Nederland - Wales (Nations League)

NPO 3
20:35 uur

Vanavond hebben de spelers van Oranje hun laatste verplichtingen voor een welverdiende zomervakantie. Nederland ontvangt Wales in De Kuip. Het is de vierde Nations League-wedstrijd in anderhalve week. Het duel is vanaf 20.45 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. Vorige week speelde het Nederlands elftal al de uitwedstrijd tegen Wales en die werd in extremis - en uiterst moeizaam - met 1-2 gewonnen. Wout Weghorst was van groot belang door de winnende treffer tegen de touwen te koppen.


Start: The Windsors - Inside the Royal Dynasty

Canvas
22:00 uur

In de documentaireserie The Windsors: Inside the Royal Dynasty, vanaf vanavond te zien op Canvas, krijgen we een uniek kijkje in de familiegeschiedenis. Op 20 januari 1936 overlijdt koning George V op 70-jarige leeftijd. Zijn opvolger, Edward VIII, moet echter kiezen tussen troonsopvolging en een huwelijk met een gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallis Simpson. Het leidt tot een enorme constitutionele crisis in het Verenigd Koninkrijk.


Musical: La La Land

SBS 9
22:40 uur

Op SBS9 is vanavond de prachtige musical La La Land te zien. Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.


Docu: All-In

NPO 2
23:10 uur

In de documentaire All-In, vanavond te zien op NPO 2, worden de Turkse jongens Ismail en Hakan twee zomers lang gevolgd bij hun pogingen om hun dromen waar te maken. Zal ze dat lukken? Ismail en Hakan werken in een gigantisch all-inclusive hotel aan de Turkse Rivièra en dromen daar van een toekomst in het rijke Europa. Tussen kleurrijke bikini's en oneindige stapels vieze borden observeren ze de toeristen en ontdekken geleidelijk hoe groot de kansenongelijkheid is.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV