Tour de France 2022 live op tv en online: volledig overzicht

Tour de France 2022 live op tv en online: volledig overzicht
Van Kopenhagen naar Parijs

Sport :

De voorbereidingen op de koers lieten afgelopen maand al heel veel spetters zien, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren: de Tour de France gaat van start in het Deense Kopenhagen. Ook dit jaar zijn de NOS (NPO 1), Eurosport en België Eén er weer bij om verslag te doen van de Ronde van Frankrijk. Online kijk je de grote ronde onder meer via discovery+ en op de livestream via Gids.tv.

Bekijk en lees ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2022 bij Gids.tv.

NPO 1: traditioneel verslag
Op de NPO doen ze dit jaar weer traditioneel verslag van de etappekoers op NPO 1. In het geval dat het peleton laat finisht, kan het zijn dat een uitzending zich verplaatst naar NPO 2. Op NPO Radio 1 is natuurlijk ook Radio Tour de France weer te horen. Het dagelijkse napraatprogramma De Avondetappe is ook terug: Dione de Graaff presenteert dit weer elke avond.

Tekst gaat verder onder deze video's

Eurosport: start tot finish
De rechten liggen naast de NOS ook bij Eurosport, waar de etappes van start tot finish worden uitgezonden. Vanwege Wimbledon gebeurt dat op tv vaak op Eurosport 2, vooral online is op discovery+ een hoop leuks te zien.

België Eén: Vlaams verslag
En natuurlijk zijn ook de Vlamingen er dit jaar weer bij met hun uitzendingen. Dit jaar zit Renaat Schotten naast co-commentator José De Cauwer, omdat de vaste commentator Michel Wuyts vorig jaar zijn pensioen aankondigde. Bekijk ook op welk kanaal België Eén bij jouw tv-aanbieder te zien is.

De Tour de France 2022 is van vrijdag 1 juli tot en met zondag 24 juli te volgen, onder meer via een livestream bij Gids.tv. Je vindt ook etappe-overzichten, samenvattingen, interviews en hoogtepunten van de Tour de France in het Gids.tv Tourdossier.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV