Verdwijnt de Champions League op tv achter de decoder?

Verdwijnt de Champions League op tv achter de decoder?
'Horrorscenario steeds reëler'

Sport

De kans is steeds groter dat de UEFA Champions League vanaf komend seizoen niet meer voor iedereen in Nederland op het open net te zien is. Dat schrijft het AD, dat meldt dat het "horrorscenario steeds reëler is". Er wordt veel te weinig geboden voor de uitzendrechten.

Het lijkt er steeds meer op dat liefhebbers van het Champions League-voetbal straks een abonnement op sportzender Ziggo Sport moeten hebben om de live-wedstrijden te zien. Tot en met dit seizoen waren alle duels al te zien bij Ziggo Sport Totaal, maar open zender Veronica zond iedere speeldag één wedstrijd live uit. "De strijd om de voetbalrechten van de Champions League op het open kanaal verkeert in een impasse", weet het AD.

Jack van Gelder interviewt Louis van Gaal in een CL-uitzending op Ziggo Sport

Ziggo Sport maakte eind vorig jaar bekend dat Ziggo-klanten de Champions League komend seizoen op de gratis beschikbare zender Ziggo Sport te zien krijgen. Iedere speeldag zal één wedstrijd om 18.55 uur live worden uitgezonden (het Champions League-voetbal wordt namelijk uitgesmeerd over twee tijdstippen per avond) en om 21.00 uur is een schakelkanaal met de hoogtepunten van zes gelijktijdig gespeelde duels te zien.

De vier miljoen abonnees van Ziggo kunnen dus wel op een open zender naar de Champions League kijken. Voor een volledige live-wedstrijd om 21.00 uur zal wel een abonnement op Ziggo Sport Totaal benodigd zijn als het geen andere zender lukt om de uitzendrechten te kopen.

De Nederlandse kampioen is niet langer verzekerd van een rechtstreeks startbewijs in de groepsfase van de UEFA Champions League. De nummers 1 en 2 van de Eredivisie zullen eerst voorrondes moeten spelen, anders wacht een plek in de UEFA Europa League of zelfs helemaal geen Europees voetbal.

Tags: Champions League, voetbal, sport, wedstrijd, eredivisie, uefa europa league, nederland, live, uitzending, kampioen, ziggo, louis van gaal, europa league, voetbalrechten, uefa, abonnement, veronica, zender, uefa champions league, ziggo sport

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »