Nieuw op tv: De Kameleon-serie

Nieuw op tv: De Kameleon-serie
Friese tweeling Sietse en Hielke op avontuur

Kijktip :

Regisseur Steven de Jong (Kameleon 2) maakte een serie rondom de Friese jochies Sietse (Scott Huisman) en Hielke (Duke Huisman) Klinkhamer. Cas Jansen (Mees Kees op de planken) speelt grappenmaker Gerben Zonderland, Bas Muijs (GTST) speelt een nieuw personage, fotograaf Albert Verscheure, en Dieuwertje Blok (Het Sinterklaasjournaal) is moeder Mem.

De Kameleon staat bekend als één van de bekendste Nederlandse jeugdverhalen. Er verschenen verschillende boeken over de tweeling Sietse en Hielke en eerder kwamen er al twee films uit. De KRO-NCRV zendt de nieuwe serie vanaf eind april uit.

Scott en Duke Huisman, zelf ook een tweeling, kruipen in de huid van de Friese kwajongens. De nieuwe serie krijgt een modern tintje: in het dorpje Lenten, waar de jongens wonen, verblijft ook een vluchtelingengezin. De jonge Aranchi, van dezelfde leeftijd als Sietse en Hielke, moet misschien weg. De tweeling komt in actie en verzamelt handtekeningen voor het jonge meisje.

Tweeling Scott en Duke.

Regisseur Steven de Jong, die de tweede Kameleon-film maakte, speelt ook een rol in de serie als vader Heit Klinkhamer. Hij en moeder Mem (Dieuwertje Blok) nemen oma Beppe in huis, maar ze verschillen van mening over de beste zorg. De tweeling maakt zich zorgen en wordt verdrietig als ze zien dat het steeds slechter gaat met hun oma.

Dieuwertje Blok speelt moeder Mem.

De Kameleon is vanaf zaterdag 21 april wekelijks te zien om 19.25 uur op NPO Zapp.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw op tv: De Kameleon-serie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV