Strijd om raadszetels in documentaire Slag om Rotterdam

Strijd om raadszetels in documentaire Slag om Rotterdam
PowNed volgde Leefbaar, DENK, NIDA en de PVV

Kijktip

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 waren alle ogen gericht op Rotterdam. Hoe zou het politieke landschap eruit zien in de stad waar Leefbaar Rotterdam als sinds het begin van deze eeuw de dienst uitmaakt? De PVV en DENK deden voor het eerst mee. PowNed volgde de strijd voor de documentaire Slag om Rotterdam.

Onder leiding van Pim Fortuyn zorgde Leefbaar Rotterdam in 2002 voor een politieke aardverschuiving door maar liefst een derde van de stemmen te behalen. Dat betekende het einde van het rode bolwerk en sindsdien is Leefbaar niet meer weg te denken uit Rotterdam.

Nu doet de PVV voor het eerst een gooi naar de zetels, in de stad die tijdens de Kamerverkiezingen een flinke ruk naar rechts maakte, een soort broedermoord dus. Betekent dit het einde van het tijdperk Fortuyn?

Rotterdam kende een verhitte strijd tussen Leefbaar, DENK, NIDA en de PVV. Die strijd is in beeld gebracht in de documentaire Slag om Rotterdam.

Slag om Rotterdam is donderdag 22 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Bekijk ook de video van een dansende Thierry Baudet op de uitslagenavond.

Tags: rotterdam, powned, politiek, pvv, media, documentaire, gemeenteraadsverkiezingen, rechts, aardverschuiving, leefbaar rotterdam, npo, pim fortuyn, leefbaar, stemmen, npo 3, stad

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »