Vanavond op tv: start Fout maar goud, Beste Zangers met Nielson, Dit was het nieuws

Vanavond op tv: start Fout maar goud, Beste Zangers met Nielson, Dit was het nieuws
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 september

Kijktip :

Het nieuwe tv-seizoen is volop uit de startblokken vertrokken. Niet alleen keren oude vertrouwde programma’s terug met nieuwe afleveringen, je kunt ook weer genieten van gloednieuwe tv-programma’s. Vanavond kun je je onderdompelen in vieze klusjes, guilty pleasures, burenruzies of emotionele muzikale optredens, en er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Mr. Frank Visser doet uitspraak

SBS 6
20:29 uur

Vanavond gaat een nieuw seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak van start op SBS6. We kunnen ons opnieuw opmaken voor een reeks vol burenruzies - soms hilarisch, soms schokkend. Aan mr. Visser de schone taak om de rust terug te brengen. Samen met presentator Viktor Brand gaat mr. Visser op pad om de meest uiteenlopende burenruzies te beslechten. Ze reizen het land door om wanhopige buren te ontmoeten, die flink met elkaar in de clinch liggen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak strijken we neer in het Brabantse Raamsdonksveer. De oer-Brabantse Johan ergert zich groen en geel aan het tuinhuis van zijn buren Ad en Carola. Dat zou volgens Johan niet alleen spuuglelijk zijn, maar ook nog eens boven op hun gezamenlijke pad zijn gebouwd, waardoor Johan geen onderhoud meer kan plegen aan zijn garage. Kortom, genoeg voer voor een fikse burenruzie met een Brabantse twist.

Nieuw: De vuilste jobs van Nederland

RTL 5
20:30 uur

Rioolreiniger, vuilnisverwerker of rattenvanger: maar weinig kinderen zullen dit later willen worden. Gelukkig zijn er ook mensen voor wie dit wél een droombaan is. In het nieuwe programma De vuilste jobs van Nederland volgen we een aantal van deze mensen. In De vuilste jobs van Nederland zien we mensen die er niet voor terugdeinzen om de smerigste locaties weer spic en span te krijgen. Voor sommigen is het zelfs een roeping. Zo zien we in de eerste aflevering Peter en zijn schoonzoon Roy, die met veel plezier rijk gevulde mobiele toiletten weer fris en toonbaar maken. Forensische schoonmakers Jimmy en Thomas storten zich op een plek waar wekenlang een stoffelijk overschot heeft gelegen en huizenontruimer Clyde waagt zich aan een extreem verwaarloosd en vervuild huis, dat tot aan het plafond gevuld is met huisraad en afval.

Nieuw: Fout maar goud

RTL 4
20:31 uur

Guilty pleasures: we durven er niet altijd voor uit te komen, maar iedereen heeft ze! In het nieuwe programma Fout maar goud leiden teamcaptains Marieke Elsinga en Gerard Joling én presentatrice Chantal Janzen twee teams door vijf spelrondes, met als missie de foute mystery guest van het andere team te ontmaskeren. Gedurende de show worden er verschillende spelrondes gespeeld waar punten mee te verdienen zijn. Het panel dat een ronde wint, verdient daarmee niet alleen punten, maar ook een hint over de mystery guest van het andere team. Hoe meer rondes er gewonnen worden, hoe meer aanwijzingen er te verdienen zijn die kunnen helpen bij het ontrafelen van het mysterie van de tegenstander. Een van de spelrondes speelt zich af op een unieke locatie: in de ‘Giechel van Geer’. Foute antwoorden worden bestraft met het trekken van een tand door één van de teamleden die letterlijk ín de giechel staat. Het weghalen brengt wel een groot risico met zich mee; de ‘Giechel van Geer’ kan dichtklappen. Als dat gebeurt, is het klaar en zijn de punten voor het andere team. Als alle spellen zijn gespeeld vindt de grote finale plaats.

Beste Zangers: Nielson

NPO 1
20:34 uur

In de vierde aflevering van Beste Zangers, vanavond te zien op NPO 1, staat zanger Nielson centraal. De singer-songwriter is na een moeilijke periode weer helemaal terug en wordt nu verrast met optredens van collega's. In korte tijd groeide Nielson (echte naam: Niels Littooij) uit tot één van de succesvolste Nederlandstalige artiesten. Hij brak in 2012 door dankzij het programma De Beste Singer Songwriter en het nummer 'Beauty & de brains' en scoorde sindsdien enorme hits als 'Hoe', 'Sexy als ik dans', 'IJskoud' en 'Slapen met het licht aan'. Nielson komt uit een groot gezin, hij heeft zes broers. Al zijn broers kunnen zingen. Niels zat in de kerk in een familiebandje met twee van zijn broers. Op de middelbare school doet hij mee aan een eerste talentenjacht en heeft zijn allereerste optreden op de camping. In 2008 wint hij de voorronde van Kunstbende en mag in het voorprogramma van The Opposites staan.

Misdaadthriller: Drive

FOX
21:01 uur

In de thriller Drive verdient een Hollywood-stuntrijder 's nachts stiekem geld bij door te dienen als chauffeur in de criminele onderwereld. Als een klus verkeerd afloopt en hij in conflict komt met een crimineel moet hij alles op alles zetten om te kunnen ontsnappen.

Terug: Dit was het nieuws

NPO 1
21:40 uur

Dit was het nieuws is vanaf vanavond terug met een nieuw seizoen op NPO 1. Presentator Harm Edens neemt samen met teamcaptains Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal het nieuws de afgelopen week op ludieke wijze door. In meerdere spelrondes wordt gediscussieerd over de belangrijkste krantenkoppen van de afgelopen dagen. De werkelijkheid laat zien dat dit meer een kapstok is voor grappige verhalen en anekdotes, die door zowel de teamcaptains als hun teamgenoten worden opgediend. Eén ding is zeker: na de eerste ronde van Dit was het nieuws staat het altijd vier tegen vier.

Gasten
De volgende bekende gasten schuiven in dit seizoen van Dit was het nieuws aan (onder voorbehoud):

  • Aflevering 1 | Splinter Chabot en Jeroen Grueter | 1 september
  • Aflevering 2 | Fresia Cousiño Arias en Britt Dekker | 8 september
  • Aflevering 3 | Lisa Ostermann en Gregory Sedoc | 15 september
  • Aflevering 4 | Lisa Loeb en Rayen Panday | 22 september
  • Aflevering 5 | Lilian Marijnissen en S10 | 13 oktober
  • Aflevering 6 | Wilson Boldewijn en Sticks | 20 oktober
  • Aflevering 7 | Sosha Duysker en Frits Wester | 27 oktober

Docu: Elephant Mother

NPO 2
23:06 uur

Vanavond is de indrukwekkende, hartverwarmende documentaire Elephant Mother te zien op NPO 2. In deze documentaire maken we kennis met een bijzondere vrouw: Lek Chailert uit Thailand. Zij heeft een missie, namelijk de eens zo aanboden heilige olifant redden uit de wrede toeristenindustrie. Terwijl ze wereldwijd gedragen wordt door natuur- en wildlifeorganisaties, wordt het haar in Thailand zelf des te moeilijker gemaakt. Totdat in 2020 wereldwijd de coronapandemie uitbreekt en de rollen zich omdraaien. Bezoekers blijven weg en de toeristenindustrie in Thailand valt stil - net als in veel andere toeristische trekpleisters. De oude vijanden die Lek en haar kamp eerder saboteerden, kloppen nu noodgedwongen bij haar aan. Lek ziet haar kans schoon en schiet te hulp. Met internationale donaties en plaatselijke giften ondersteunt ze niet alleen haar eigen park, maar ook haar buren. Langzaam maar zeker slaagt Lek erin de situatie van de olifanten te verbeteren.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV