Jouman Fattal speelt ambitieuze adovacate Sabia in Zuidas

Jouman Fattal speelt ambitieuze adovacate Sabia in Zuidas
'Ik zit in een rollercoaster waar ik niet uit kan'

Nieuws :

Actrice Jouman Fattal heeft haar eerste hoofdrol op de Nederlandse tv te pakken: ze speelt de ambitieuze, net afgestudeerde advocate Sabia in de nieuwe advocatenserie Zuidas (BNNVARA). "Ik schreeuwde het van de daken toen ik de rol kreeg en ik schreeuw het nog steeds van de daken."

In een interview met Televizier zegt Fattal dat ze in een rollercoaster zit. "Er worden mij niet vaak dit soort rollen aangeboden, rollen waarbij het niet om afkomst gaat. En ze is een advocate, het leek me interessant om die wereld eens in te duiken. Bovendien is het een personage dat dicht bij me staat. Ze is sympathiek en die streberige, bijna autistische kant sprak me ook wel aan."

:[article:img](src:"groepsfotocastzuidas.jpg" title:"De cast van Zuidas.")

Fattal speelt Sabia, een net afgestudeerde rechtenstudent die alles op alles zet om een plek te bemachtigen en te behouden op de Zuidas bij één van de beste advocatenkantoren, Van de Sande Grinten Meijer, kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia te maken met een ongekend machtsspel in de statusgevoelige wereld van advocaten.

:[article:img](src:"zuidas-rgb-online-tv.jpg" title:"Jouman Fattal, helemaal rechts op de foto.")

In het interview geeft ze aan net zo streberig te zijn als haar personage. "En idealistisch. Sabia slaat wat door en gaat zelfs aan de pillen om door te kunnen werken. Dat is voor mij een grens, maar er zijn zeker overeenkomsten tussen ons." Ook heeft ze niets met het "bekakte Amsterdam-Zuid". "Zelf kom ik uit ’t Gooi, daar voelde ik me ook nooit thuis. Ik heb op een hele witte kakkerige school gezeten, dus veel mensen die nu op de Zuidas werken, komen uit mijn buurt."

:[article:img](src:"zuidas-2.jpg" title:"Annette Malherbe in Zuidas")

Annet Malherbe (Gooische Vrouwen) en Mark Rietman (Riphagen) spelen de hoofdrollen in de nieuwe achtdelige advocatenserie. Ook Noortje Herlaar (Knielen op een bed violen), Robert de Hoog (Feuten), Guy Clemens (Alle Tijd) en Bram Suijker (Groen) kruipen in de huid van een groep ambitieuze advocaten die te maken krijgen met financiële schandalen, handtastelijke cliënten, nachten doorwerken en uitbundige kantoorborrels.

Zuidas is vanaf 1 april elke zondag om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV