'Emo-tv stopt altijd te vroeg'

'Emo-tv stopt altijd te vroeg'
AD-columniste over Love Is In The Air en DNA Onbekend

Nieuws :

AD-columniste Angela de Jong vindt dat programma's als Love Is In The Air en DNA Onbekend altijd net te vroeg eindigen. Ze wil graag weten wat er ná de omhelzing gebeurt. Dat schijft De Jong in haar televisierecensie.

"Leuk hoor, al die hulp-tv, emo-tv of hoe je het ook wilt noemen. Ik ben er groot fan van, zap me deze weken vooral op woensdagavond een slag in de rondte van DNA Onbekend, Ouders uit de Kast en Love Is In The Air. Maar er is iets dat wringt, iets dat ik niet zo goed snap. Waarom stoppen dat soort programma’s vaak precies op het moment dat het verhaal nog niet afgelopen is?", schrijft De Jong.

In Love Is In The Air wordt de aanloop uitgebreid in beeld gebracht. "Allemaal logisch, want sponsor Singapore Airlines moet ook tevreden gesteld, die wil na de aftiteling een paar extra retourtjes Sydney verkopen", aldus De Jong. "Zo wordt er langzaam toegewerkt naar die ene alleszeggende omhelzing tussen twee broers of een moeder en een dochter die al jaren op duizenden kilometers van elkaar wonen. En dan, op het moment dat je thuis op de bank bijna aan het zuurstof moet na zoveel doorvoelde emotie, is het plots klaar. Robert ten Brink wenst de mensen nog een fijn verblijf, duwt de kijker als het ware zijn bus in en rijdt weg. Terwijl ik zo graag wil weten wat er daarna gebeurt."

Bij DNA Onbekend heeft Angela de Jong hetzelfde gevoel. "Het is een enorm confronterend programma omdat het zo pijnlijk duidelijk maakt wat onzekerheid en geheimen, soms met de beste bedoelingen in de familiedoofpot gestopt, kunnen veroorzaken in een mensenleven. Ik zat helemaal in het verhaal van Hilda. Voor haar liep het gelukkig goed af: ze kreeg eindelijk onomstotelijk bewijs wie haar vader was. Tranen natuurlijk, een omhelzing met haar nieuwe half-broer en baf, daar was ineens de aftiteling. Ze had geen letter meer gezegd na de verlossende woorden van presentatrice Caroline Tensen."

Zowel kijkers als Angela de Jong houden bij dit soort programma's veel vragen vragen. "Op dat soort momenten denk ik wel eens dat het tijd is voor nóg een hulp-programma: dat voor de kijker die met enorm veel vragen achterblijft", sluit De Jong haar tv-recensie af.

Zowel Love Is In The Air (RTL 4) als DNA Onbekend (NPO 1) is elke woensdag om 20.30 uur te zien op televisie.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 'Emo-tv stopt altijd te vroeg' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV