Het WK voetbal is voorbij en dat zie je ook aan de tv-gidsen: voetbal maakt op NPO 1 bijvoorbeeld vanavond plaats voor de talkshow Knoop & De Leeuw en de laatste Redders op zee. Uiteraard staat ook de finale van Expeditie Robinson op het programma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Knoop & de Leeuw

19:04 uur

Vanaf maandag kun je kijken naar het nieuwe programma Knoop & De Leeuw. Dit is de eerste talkshow met én door mensen met een (verstandelijke) beperking. De presentatie ligt in handen van Paul de Leeuw. Na Knoop Gala en Knoop in je zakdoek wordt de traditie voortgezet en staat Knoop & De Leeuw in het teken van mensen met een (verstandelijke) beperking. Niet alleen spelen zij een rol in het programma, ook achter de schermen doen zij er alles aan om er een mooie show van te maken. Ook huisband Wimpie en de Domino’s is er voor het entertainment.

Slotstuk: Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

20:30 uur

In Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 barst de strijd tussen goede en kwade krachten binnen de tovenaarswereld los. Niemand is nog veilig en niets is meer wat het ooit was. Harry Potter komt steeds dichter bij de allesbeslissende confrontatie met de Heer van het Duister en zal als Uitverkorene misschien wel het ultieme offer moeten brengen.

Nieuw: OLVG - Ziekenhuis met een hart

20:32 uur

Twee jaar lang filmden de gelauwerde documentairemaker Coen Verbraak en zijn teams in het OLVG, hét stadsziekenhuis van Amsterdam, vóór en tijdens corona, in het voetspoor van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers. Zwervers en drugsverslaafden, maar ook grachtengordel-elite en toeristen van overal ter wereld: in het OLVG komt de hele multiculturele samenleving van Amsterdam bij elkaar. Of zoals één van de OLVG-medewerkers het in de serie verwoordt: ‘Het is een geweldig stadsziekenhuis, middenin een bruisende stad, met een diversiteit die me elke dag weer verrast.’

Finale: Expeditie Robinson 2022

20:33 uur

We zitten al op dag 35 van de Expeditie en het is dan ook echt tijd voor de laatste dag: de finale. Eén van de drie overgebleven Expeditieleden gaat de laatste proef winnen en zichzelf dopen tot winnaar van de 2022-editie van Expeditie Robinson. De drie finalisten van Expeditie Robinson zijn weerman Dennis Wilt, chef-kok London Loy en langeafstandszwemmer Ferry Weertman. Niek Roozen en Dzifa Kusenuh vielen op het laatste moment alsnog af.

Radar: uitreiking Loden Leeuw

20:34 uur

Maandag (19 december) is de laatste aflevering van dit seizoen van Radar te zien op NPO 1. In deze uitzending wordt onder meer de Loden Leeuw uitgereikt voor meest vervelende bekende Nederlander in een reclame. Radar reikt de prijzen al uit sinds 2004. Dit jaar zijn Plameco plafonds, Koning Toto en supermarkt Lidl genomineerd voor de gevreesde Loden Leeuw. De kijkers kunnen beslissen welke reclame zij het vervelendst vinden. Naast de reclames kan er ook gestemd worden op sterren die met een reclame dagelijks op tv te zien zijn, wie is het meest irritant?

Start: De Top 4000 Muziekquiz

21:28 uur

Het einde van het jaar betekent natuurlijk ook weer de eindejaarslijstjes. Bij Radio 10 is dat de Top 4000. Radio-dj en (kersttijd)presentator Gerard Ekdom presenteert deze week daarom weer de Top 4000 Muziekquiz. De muziekquiz wordt als een bordspel gespeeld. Hierin stelt Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten en die van de kijkers flink op de proef. Ekdom neemt niet alleen de rol als quizmaster op zich, want als echte muziekkenner vormt hij ook de strenge maar rechtvaardige jury.