Angela de Jong vindt serie Zuidas tegenvallen

Angela de Jong vindt serie Zuidas tegenvallen
'Het gaat op alle fronten mis'

Nieuws :

AD-columniste Angela de Jong had hoge verwachtingen van de Nederlandse serie Zuidas op NPO 3. "Ik heb het drie zondagen de kans gegeven, maar nu ga ik het toch opschrijven: wat valt Zuidas tegen", schrijft ze in haar tv-recensie in de krant.

"En dat is jammer, want een goede advocatenserie is niet te versmaden én eigenlijk ook helemaal niet zo moeilijk te maken", aldus De Jong. "Denk aan LA Law, Ally McBeal, The Good Wife, Suits en dichter bij huis Pleidooi. Een kantoor vol juristen is de perfecte arena om uiteenlopende karakters op een logische manier samen te brengen, elkaar de tent te laten uitvechten of broeierig te bespringen tussen kopieerpapier en dossiermappen. En tussendoor zijn er bizarre juridische zaken die uitgezocht en uitgevochten moeten worden. Kat in het bakkie. Maar op al die fronten gaat het mis bij Zuidas."

Waar ligt dat dan aan? "Ik heb nog geen enkel personage kunnen ontdekken dat mijn sympathie opwekt. Het zijn allemaal egocentrische, geldbeluste carrièremakers, die rücksichtslos voor zichzelf kiezen als het erop aankomt. Zelfs met hoofdpersoon Sabia, die het goede en naïeve belichaamt, heb ik weinig. Terwijl een serie dat wél nodig heeft. Carmen deed in Penoza ook de meest verschrikkelijke dingen, maar doordat ze óók een worstelende moeder was met een geweten dat op de meest onhandige momenten opspeelde, kon je je als kijker toch met haar identificeren."

De cast van Zuidas

De onderwerpen in de serie maken het volgens Angela de Jong ook niet heel erg aantrekkelijk om door te kijken. Dat "komt door de zaken waar de medewerkers van het fictieve kantoor VDSGM zich mee bezighouden: overnames, bouwprojecten in Dubai en malafide farmaceuten. Te abstract en afstandelijk, niet te vergelijken met een emotionele echtscheiding of een sociale misstand."

Ook vindt De Jong de personages erg braaf. "Ik maar denken dat de Zuidas het Sodom en Gomorra van Amsterdam is, waar iedereen op vrijdagmiddag zuipt, flirt en snuift. Maar in de serie lopen ze braaf met een beker Starbucks in de hand, hebben ze een tienminutengesprek op de crèche en is er net één overspelige zoen uitgewisseld."

Zuidas is elke zondag om 21.25 uur te zien op NPO 3.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Angela de Jong vindt serie Zuidas tegenvallen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV