Jeroen Wollaars vervangt Twan Huys bij Nieuwsuur

Jeroen Wollaars vervangt Twan Huys bij Nieuwsuur
Nieuwe presentator actualiteitenrubriek

Nieuws :

De opvolger van Twan Huys bij Nieuwsuur is bekend. Jeroen Wollaars wordt de nieuwe vaste presentator van het actualiteitenprogramma. Twan Huys, die het programma vanaf het begin in 2010 presenteerde, stapt over naar RTL om RTL Late Night te presenteren.

De 40-jarige Wollaars is nu nog NOS-correspondent in Duitsland en Midden-Europa en is sinds 2007 in dienst van de NOS als redacteur en verslaggever. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij de Amsterdamse zender AT5. "De afgelopen 15 jaar heb ik als televisieverslaggever altijd geprobeerd om complexe verhalen inzichtelijk te maken", laat hij weten.

Jeroen Wollaars wordt de nieuwe presentator van Nieuwsuur

Grote eer
"Niet door te versimpelen, maar door te verduidelijken. Nieuwsgierig te zijn. Door te vragen. Dat is wat ik in mijn nieuwe rol ook wil doen. En dat dat kan bij een programma dat ik bewonder om z’n onderzoeksjournalistiek, om de reportages en de relevante interviews is een grote eer."

Gedreven journalist
Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur, vindt dat Jeroen Wollaars perfect past bij het programma. "Hij is een gedreven journalist met frisse blik, staat midden in de wereld van vandaag en heeft internationale ervaring. Daarnaast is hij een prettige presentator: geïnformeerd en geïnteresseerd. Jeroen gaat journalistiek iets extra's aan Nieuwsuur toevoegen", aldus Oranje.

Overlijden Joost Karhof
Nieuwsuur moest op zoek naar nieuwe presentatoren na het vertrek van Twan Huys en het overlijden van invaller Joost Karhof. Jeroen Wollaars neemt vanaf 1 september, samen met Mariëlle Tweebeeke, de rol van vaste presentator op zich. Eelco Bosch van Rosenthal blijft inval-presentator. Die rol krijgt ook de nieuwe presentatrice Saïda Maggé vanaf 19 mei.

Nieuwsuur is elke dag om 22.00 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Jeroen Wollaars vervangt Twan Huys bij Nieuwsuur of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen