Champions League ook komend seizoen te zien op Veronica

Champions League ook komend seizoen te zien op Veronica
John de Mol koopt uitzendrechten

Sport

Lange tijd leek het erop dat de voetbalwedstrijden van de Champions League (CL) achter de decoder zouden verdwijnen. John de Mol heeft de uitzendrechten voor de komende drie seizoenen nu toch gekocht, meldt Talpa Network.

Minder kijkers
Talpa TV had de laatste jaren ook de uitzendrechten voor de Champions League in handen. Na één jaar op SBS6, werd het voetbal verplaatst naar Veronica. De kijkcijfer namen echter af. Alleen voor de Nederlandse ploegen, PSV en Feyenoord, scoorde Veronica topcijfers. De rest van het toernooi was een stuk minder goed bekeken.

Nederlandse clubs
Vanaf september 2018 zullen de wedstrijden opnieuw bij Veronica te zien zijn. Of er dan een Nederlandse club meedoet in de groepsfase, hangt af van de prestaties van PSV en Ajax in de voorrondes. Het is komend seizoen voor het eerst dat de landskampioen van Nederland niet rechtstreeks geplaatst is voor de Champions League.

De afgelopen jaren werd de CL door afwisselend Toine van Peperstraten [foto] en Jan Joost van Gangelen gepresenteerd

Twee wedstrijden per avond
De Champions League kent vanaf het seizoen 2018/2019 meerdere wijzigingen, zoals meer clubs van de grote voetballanden. Ook worden de wedstrijden verdeeld over twee tijdstippen per speeldag. Twee wedstrijden worden gespeeld om 18.55 uur, de overige (zes in de groepsfase) om 21.00 uur. Het is nog niet bekend of Veronica beide wedstrijden per avond gaat uitzenden. Wel laat Talpa weten: "De zender heeft hiermee in Nederland de eerste uitzendkeuze uit de verschillende wedstrijden."

Ziggo Sport
Eerder werd al bekend dat Ziggo Sport op het open kanaal voor Ziggo-abonnees een volledige vroege wedstrijd uitzendt en daarna een schakelkanaal tijdens de late wedstrijden. Lees hier meer over de CL op Ziggo Sport. Het zou dus zomaar kunnen dat Ziggo-abonnees om 18.55 uur kunnen kiezen tussen de ene wedstrijd op Veronica en de andere wedstrijd op Ziggo Sport.

Voetbal Inside
De mannen van Voetbal Inside, die overstappen van RTL 7 naar Veronica, kunnen opgelucht ademhalen. Zij zullen straks de beste spelers van Europa in actie zien op hun 'eigen' zender. "'Iets waar René al jaren van droomt', stelde Wilfred Genee eerder dit jaar", meldt het AD. De verwachting is dat Genee, René van der Gijp en Johan Derksen regelmatig te zien zullen zijn in de Champions League-uitzendingen.

Tags: Champions League, voetbal, sport, wedstrijd, psv, ajax, feyenoord, nederland, ziggo, landskampioen, toernooi, toine van peperstraten, talpa, john de mol, René van der Gijp, veronica, zender, sbs6, johan derksen, jan joost van gangelen, wilfred genee, voetbal inside, ziggo sport

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »