Angela de Jong niet onder de indruk van BN'ers In Therapie

Angela de Jong niet onder de indruk van BN'ers In Therapie
Geen spannende televisie

Nieuws

AD-recensente Angela de Jong is niet bepaald onder de indruk van de nieuwe RTL 5-show BN'ers In Therapie, waarin bekende Nederlanders in therapie gaan bij psychiater Esther van Fenema. Ze vond het niet bepaald spannend en onderhoudend.

Patricia Paay en Adam Curry
Dat schrijft ze in haar tv-column. "Het programma bood voor de liefhebber een intrigerend kijkje achter de schermen van het het huwelijk en scheiding van Patricia Paay en Adam Curry", begint De Jong, "Maar om te zeggen dat BN’ers In Therapie een uur lang spannende en onderhoudende televisie was?"

Patricia Paay en Christina Curry.

Opzet
"Nee dus. Dat had alles te maken met de gekozen opzet", zo stelt ze. Vooral de montage viel haar tegen. "Te oordelen aan de steeds wisselende outfits, waren er lukraak quotes van Patricia en/of Christina uit verschillende sessies achter elkaar geplakt. Aan psychiater Esther de taak om tussendoor voor de kijker de gaten in te vullen en de boel te verduidelijken. Daardoor wekte ze soms de indruk over paranormale gaven te beschikken, omdat ze uit drie zinnen een compleet psychologisch profiel wist te destilleren."

Angela de Jong

Trauma
Ook leek het volgens De Jong net alsof Esther van Fenema soms wat uitspraken wilde opblazen tot trauma's. Kortom: wat meer context zou beter zijn geweest. "Misschien is de conclusie wel dat niet alles uit het leven zich leent voor een hapklaar programmaformat van een uur. Al vrees ik dat sommige BN’ers, zodra zij zich dat ook realiseren, harder therapie nodig hebben dan ooit."

BN'ers In Therapie is elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Tags: bekende nederlanders, huwelijk, televisie, scheiding, trauma, achter de schermen, patricia paay, bn'ers, psychiater, tv-programma, rtl 5, therapie, adam curry, angela de jong, bn'ers in therapie, esther van fenema

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »