Zo doet de NOS verslag van het WK voetbal 2018

Zo doet de NOS verslag van het WK voetbal 2018
Uitgebreid aandacht voor sportevenement

Sport :

Het WK voetbal wordt uitgebreid in beeld gebracht door de NOS. De nieuws- en sportomroep zendt alle duels van 14 juni tot en met 15 juli live uit en komt met verschillende programma's rondom de wedstrijden op NPO 1.

WK-update
Tijdens de groepsfase zijn er drie wedstrijden per dag. Voorafgaand aan de twee vroege duels (meestal om 14.00 en 17.00 uur) is er tijdens de voorbeschouwing een WK-update. Daarin wordt het laatste nieuws gebracht, maar zijn er ook reportages en gesprekken met de verslaggevers in Rusland. Een daarvan is 'WK-correspondent' Jeroen Stekelenburg. De presentatie rondom de vroege wedstrijden is in handen van Sjoerd van Ramshorst, Gert van 't Hof en Tom Egbers. Zij bespreken de wedstrijden met wisselende analisten. Bekijk hier het complete speelschema.

Lees hier hoe je het WK voetbal online bekijkt

Studio Rusland
Rondom de laatste wedstrijd van de avond is het programma NOS Studio Rusland te zien. Vanuit de studio in Hilversum presenteert Henry Schut het praatprogramma. Samen met sidekick Hugo Borst en vaste gast Rafael van der Vaart wordt het WK besproken en wordt gekeken naar de avondwedstrijd om 20.00 uur. In het programma schuiven analytici, waaronder Pierre van Hooijdonk, en andere voetbalkenners- en liefhebbers aan. NOS Studio Rusland is tussen 19.15 en 19.45 uur en tussen 22.05 en 22.40 uur te zien op NPO 1.

NOS Studio Rusland

Touzani's WK Warming-up
Freestyle-voetballer Soufiane Touzani, bekend van zijn YouTube-kanaal en het RTL 7-programma Tiki Taka Touzani, is in zes delen om 16.10 uur te zien met Touzani's WK Warming-up. Daarin ondervraagt hij spelers die wel naar het WK gaan, zoals Hakim Ziyech (Marokko) en Alireza Jahanbakhsh (Iran). Hij doet dat op zijn eigen manier op een willekeurig Cruyff Court ergens in het land.

Vaste geluiden
Naast de eerdergenoemde presentatoren en analisten, zijn er meer terugkerende mensen. Scheidsrechter Bas Nijhuis komt regelmatig uitleg geven over de videoscheidsrechter. De verslaggevers in Rusland zijn Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg en Joep Schreuder. Schreuder volgt het team van Marokko. Het commentaar bij de WK-wedstrijden komt van Frank Snoeks, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff, Jan Roelfs, Frank Wielaard, Arno Vermeulen en Philip Kooke.

Het WK voetbal 2018 is vanaf donderdag 14 juni dagelijks op wisselende tijden live te zien bij de NOS op NPO 1 en NOS.nl met als dagelijks praatprogramma NOS Studio Rusland om 19.15 en 22.05 uur. Tijdens de laatste groepswedstrijden worden de gelijktijdig gespeelde duels uitgezonden op NPO 2 of NPO 3 en NOS.nl. Bekijk hier alle artikelen en video's van het WK voetbal.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zo doet de NOS verslag van het WK voetbal 2018 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV