Top 5 van verboden films wereldwijd

Top 5 van verboden films wereldwijd
Seks, grof geweld en aanstootgevende beelden

Kijktip :

De nieuwe historische Nederlandse film Redbad ligt onder vuur. Recent heeft Youtube geëist dat de trailer verwijderd moest worden amdat die "beledigend voor grote bevolkingsgroepen" zou zijn. In het verleden zijn er honderden verboden films geweest over de hele wereld. Bekijk hieronder de opvallenste verboden films van de laatste jaren.

1.The Wolf of Wall Street (2013)
Het is vragen om problemen als je 569 keer het woord 'fuck' gebruikt. Deze komische misdaadfilm doet dat. Door extreem taalgebruik, veel sex, drugs, alcoholgebruik en godslastering, viel het rode doek voor deze film in veel Afrikaanse en Aziatische landen. Lees hier meer over The Wolf of Wall Street.

2. Fifty Shades of Grey (2015)
Deze wereldwijde kaskraker en boekverfilming van Mister Grey en zijn sexy avontuurtjes werd door het publiek geslikt als zoete koek. Maar niet iedereen kon de rode kamer waarderen. De film is verboden in landen als Cambodja, Indonesië, Kenia, Maleisië en Zimbabwe. Lees hier meer over Fifty Shades of Grey.

:article:img

3. Deadpool (2016)
Dat China films verbiedt is geen uitzondering. Het Aziatische land haalde al door meerdere producties een dikke vette streep. Deadpool was voor de Chinezen in meerdere opzichten te grof en te geweldadig. Een verbod kwam en 20th Century Fox was niet blij. Bekijk hieronder de zeer geweldadige maar spectaculaire Highwayscène en lees hier meer over Deadpool.

4. Beauty and the Beast (2017)
Deze blockbuster van Disney werd niet overal gewaardeerd. In Maleisië en Koeweit ontstond grote ophef omdat de homoseksuele verwijzingen in de film aanstootgevend zouden zijn. Maar Disney hield voet bij stuk en veranderde niets. Uiteindelijk mocht de film in Maleisië toch naar de rode loper. Lees hier meer over Beauty and the Beast.

5. Wonder Woman (2017)
Het mocht niet zo zijn voor deze iconische DC-heldin. Terwijl de bioscoopbezoekers wereldwijd hun weg naar de film vonden, gingen er deuren dicht in andere landen. De reden: actrice Gal Gadot diende in het Israelische leger. Naast Afrikaanse landen werd de film ook verboden in de 22 landen van de Arabische Liga. Lees hier meer over Wonder Woman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV