Netflix Top 10: Leo van Adam Sandler trekt bekijks, The Crown zakt weg

Netflix Top 10: Leo van Adam Sandler trekt bekijks, The Crown zakt weg
Dit zijn de best bekeken titels van deze week

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Films op Netflix

1. Leo (NIEUW)

Gids.tv: ★½ | IMDb ★ 7,0

Adam Sandler als Leo in de animatiefilm 'Leo'. Bron: Netflix
De vermoeide 74-jarige hagedis Leo zit al tientallen jaren vast in hetzelfde klaslokaal in Florida met een schildpad. Als Leo hoort dat hij nog maar één jaar te leven heeft, is hij van plan te ontsnappen om het leven buiten het klaslokaal te ervaren. In plaats daarvan raakt hij verstrikt in de problemen van zijn angstige leerlingen, waaronder een gemene invaldocent. Voor Leo wordt het uiteindelijk de vreemdste maar meest lonende loodjeslijst ooit. Lees hier waar je vanaf 22 november Leo kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van Leo.

2. Last Call for Instanbul (NIEUW)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 5,6

Kıvanç Tatlıtuğ en Beren Saat in 'Last Call for Istanbul'. Bron: Netflix
Een toevallige ontmoeting op de luchthaven bezorgt twee mensen een onvergetelijke nacht vol spanning, verlangen en verleiding in New York. Beide getrouwden nemen een andere naam aan en spreken af in New York te gaan doen, wat in Istanbul niet kan. Tijdens de spannende nacht belanden ze van een gevecht met een pooier via een 'fake orgasm'-wedstrijd in de club, samen in bed. Hoe loopt dit overspel af? Bekijk ook waar je Last Call for Istanbul kunt kijken.

Lees ook onze filmrecensie van Last Call for Istanbul.

3. The Killer (-1)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,4

Michael Fassbender als The Killer in de gelijknamige film.
Na een mislukte klus gaat een huurmoordenaar de strijd aan met zijn opdrachtgevers en zichzelf tijdens een internationale klopjacht, die volgens hem niet persoonlijk is. Lees hier waar je The Killer kunt streamen.

Lees ook onze filmrecensie van The Killer.

4. Best. Christmas. Ever! (-3) Tijdens de feestdagen stuurt Jackie altijd een opschepperige vakantienieuwsbrief waardoor haar oude studievriendin Charlotte zich waardeloos voelt. Wanneer een speling van het lot Charlotte, haar man Rob en hun gezin enkele dagen voor Kerstmis op de besneeuwde stoep van Jackie en haar man Valentino doet belanden, grijpt Charlotte de kans om te bewijzen dat het 'perfecte' leven van haar oude vriendin onmogelijk zo perfect kan zijn. Lees ook onze recensie.
5. Liefde Zonder Grenzen (NIEUW) De film volgt de liefdeslevens van de zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry. Al hun levens zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal Cupido ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch raak schieten? Kijk ook de trailer.
6. See You On Venus (-1) De achttienjarige, zieke Mia wil naar Spanje reizen om haar biologische moeder op te sporen. Ze overtuigt Kyle die gebukt gaat onder het schuldgevoel van een dodelijk ongeluk, om haar te vergezellen op haar zoektocht. Lees ook onze recensie.
7. The Hunger Games (NIEUW) In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst het Capitool genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten deze districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de legendarische Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Kijk ook de trailer.
8. The Invisible Man (-5) Cecilia zit gevangen in een relatie met een gewelddadige en alles controlerende wetenschapper. Op een nacht ontvlucht ze haar vriend en weet ze zich, met behulp van haar zus en een vriend, te verstoppen. Wanneer haar ex zich van het leven berooft denkt ze haar normale leven eindelijk weer op te kunnen pakken. Tot haar verstand op de proef wordt gesteld wanneer zich een reeks bizarre gebeurtenissen voordoet en de levens van haar naasten in gevaar zijn. Kijk ook de trailer.
9. The Hunger Games: Catching Fire (NIEUW) Een half jaar na haar overwinning houdt president Snow Katniss nauwlettend in het oog. Ze moet bewijzen dat de dubbele overwinning met Peeta een gevolg was van hun ondoorgrondelijke liefde voor elkaar en dat het geen opgezet spel was. De president is echter nog niet klaar met haar en de 75ste Spelen zullen het leven van Katniss voorgoed veranderen... Kijk ook de trailer.
10. Locked In (-4) De ongelukkige pasgetrouwde Lina neemt het op tegen haar broze, beschadigde schoonmoeder Katherine. Een affaire zet Lina op een reis van geheimhouding, verraad en moord – en een complot om haar schijnbaar te vernietigen. Maar wie is het echte slachtoffer en wie kan ze echt vertrouwen? Lees ook onze recensie.

Series op Netflix

1. En Helt Vanlig Familj [A Nearly Normal Family] (NIEUW)

Gids.tv: ★★★ | IMDb ★ 6,8

De familie Sandell is een normaal gezin uit Zweden bestaande uit priester Adam, advocate Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een ogenschijnlijk perfect leven in een gepolijste woonwijk buiten Lund. Op een dag verandert alles als Stella in hechtenis belandt, beschuldigd van moord. Haar geschokte ouders weten niet wat ze moeten doen. Wat is er gebeurd? Ze willen Stella koste wat het kost helpen, maar kennen ze hun dochter eigenlijk wel? Of elkaar? Lees hier waar je A Nearly Normal Family kunt streamen.

Lees hier de serierecensie van A Nearly Normal Family.

2. Squid Game: The Challenge (NIEUW)

IMDb ★ 4,8

Net als in de serie doen 456 echte spelers mee aan het spel, waarbij ze op zoek gaan naar een levensveranderende beloning van $4,56 miljoen ((4,37 miljoen euro). Terwijl ze strijden door een reeks spellen geïnspireerd door de originele serie - plus verrassende nieuwe toevoegingen - zullen hun strategieën, allianties en karakter zwaar op de proef worden gesteld terwijl concurrenten om hen heen worden uitgeschakeld. Lees hier waar je Squid Game: The Challenge kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van Squid Game: The Challenge.

3. The Crown, S6 (-2)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 8,5

Imelda Staunton als Queen Elizabeth in 'The Crown' seizoen 6
Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees hier waar je The Crown kunt kijken.

Lees ook onze serierecensie van The Crown seizoen 6. De laatste zes afleveringen verschijnen op 14 december.

4. FERRY: de serie (-2) Ferry Bouman is wanhopig op zoek naar geld en krijgt een gouden kans als een van de grootste dealers in Noord-Brabant wegvalt na een geruchtmakende arrestatie. Bovendien bloeit de prille liefde tussen Ferry en Danielle op en staat er misschien wel een Bruiloft op het programma. Want Danielle zegt volmondig: "Ja, ik wil!" Lees ook onze recensie.
5. All the Light We Cannot See (-1) Het verhaal van Marie-Laure, een blinde Franse tiener, en Werner, een Duitse soldaat, wier paden in bezet Frankrijk samenkomen terwijl ze allebei de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog proberen te overleven. Marie-Laure en haar vader, een curator, wonen naast het Natuurhistorisch Museum in Parijs. Als de nazi's de stad bezetten, vluchten ze naar Saint-Malo met een waardevolle diamant uit het museum. Lees ook onze recensie.
6. Robbie Williams (-3) Deze documentairereeks geeft een bijzonder inkijk in het leven en het hoofd van een van de grootste Britse soloartiesten ooit, Robbie Williams. De vier afleveringen beslaat dertig jaar, en beslaat honderden uren aan intieme, nooit eerder vertoonde persoonlijke archieven. Er wordt aandacht besteed aan zowel de hoogte- als de dieptepunten, die alle in de schijnwerpers stonden. Lees ook onze recensie.
7. My Demon (NIEUW) Om zijn moeder te redden, gaan een goedhartige jongen en zijn kleine daemonvriendje op reis door het post-apocalyptische Japan, terwijl duistere krachten dichterbij komen. Kijk ook de trailer.
8. Criminal Code (-1) De serie Criminal Code werpt een blik op de rauwe werkelijkheid van de zware criminaliteit in het grensgebied. Grote bendes hebben zich daar gevestigd, en politieagenten Suellen en Benício staan tegenover een machtig misdaadsyndicaat. Kijk ook de trailer.
9. Lupin, S3 (-1) Nu Assane is ondergedoken, moet hij leren leven zonder zijn vrouw en zijn zoon. Hij beseft dat zijn gezin door hem veel ellende heeft moeten doorstaan en hij besluit om terug te keren naar Parijs om hen een voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Maar de spoken uit het verleden zijn nooit ver weg, en een onverwachte terugkeer zet zijn plannen op z’n kop. Lees ook onze recensie.
10. Suburraeterna (-5) Terwijl chaos bezit neemt van het Rome in 2011 loopt de gevestigde orde gevaar. De nieuwe criminele clans zorgen voor spanningen waardoor de wereld van Suburra een nieuwe wending neemt. Plannen worden gesmeed om een nieuw stadion, een nieuw Colosseum te bouwen. Verschillende belanghebbenden zijn daarbij betrokken naast de maffiafamilies: hoge ambtenaren, parlementariërs, ministers en zelfs het Vaticaan. Lees ook onze recensie.

Opvallende zaken op de andere streamingdiensten
Op Disney+ is Doctor Who gestart met de reeks specials voor hun 50ste verjaardag. Dit heeft direct resultaat: vlak onder A Haunting in Venice nu al op plek 2. De release van John Wick: Chapter 4 op Prime Video betekent ook direct een eerste plek. Op Pathé Thuis is The Equalizer 3 de nieuwe nummer 1, net boven Barbenheimer.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV