'Zo zullen we ons Humberto Tans RTL Late Night herinneren'

'Zo zullen we ons Humberto Tans RTL Late Night herinneren'
AD: 'Na een sterke start nu aangeslagen'

Nieuws :

Op de dag van de allerlaatste RTL Late Night met Humberto Tan, zet het Algemeen Dagblad de hoogte- en dieptepunten van de talkshow op een rij. "De presentator (52) liet in vijf jaar wel zijn sporen na, in positieve én negatieve zin. Zo zullen we ons Humberto Tan herinneren", staat er in de krant.

  • Het talkshowlandschap is veranderd

In augustus 2013 begon Humberto Tan met RTL Late Night. De kijkcijfers van Pauw & Witteman zakten snel in. "Ineens leek hun programma op iets stijfs uit de jaren 50", staat in het AD. Het beter bekeken alternatief werd "de altijd goedlachse Tan die soms zelfs spontaan een dansje doet, waar je een lossere sfeer en meer emotie treft en waar de minister-president gewoon naast Frans Bauer zit." Inmiddels hebben de NPO-talkshows Pauw en Jinek ook een lossere sfeer, waardoor die programma's de laatste tijd beter bekeken werden dan RTL Late Night.

  • De sidekicks Luuk Ikink en Marieke Elsinga

"De sidekick van RTL Late Night werkte verfrissend en aangenaam", schrijft het AD over Ikink en Elsinga. "RTL hield vertrouwen, Ikink ('Ik kon in de luwte groeien') mocht het verfrissende 'blokje tussendoor' blijven doen. 'Een brug tussen bepaalde zware en lichte onderwerpen. Dat viel op.' De bijdrage van Ikink en Elsinga, het werkte", is de mening van het AD.

Van 2013 tot de zomer van 2016 was Luuk Ikink te zien als sidekick in RTL Late Night

  • Interview met overlevers Bataclan

"Lovend waren de kritieken op Humberto Tan na zijn interview met Ferry Zandvliet, Bob de Zwart, Frank de Wilde en Dexter Sillem. De vier vrienden overleefden de terroristische aanslag in het Franse Bataclan-theater en deden in RTL Late Night hun verhaal." Met het interview won Tan de Sonja Barend Award. "Humberto oordeelt niet, maar luistert waardoor hij een veilige gesprekspartner is en mensen vrijuit tegen hem praten. Humberto Tan zit op gevoel en niet op moraal", stond in het jurycommentaar. Bekijk het interview hier.

  • Dotan en Dionne

Waarom liepen steeds meer kijkers weg bij Tan? "Eén reden dat de tv-kijker meer en meer de talkshowtafels van Jeroen Pauw en Eva Jinek verkoos boven die van Tan, is mogelijk toch de behoefte aan scherpe interviews op de late avond", aldus het AD. "Bij RTL Late Night is het vaak gezelligheid troef, maar het mag zelden schuren. Absoluut dieptepunt: het kritiekloze gesprek met de in opspraak geraakte Dotan." Het AD denkt dat "de veelbesproken affaire met NOS-presentatrice Dionne Stax hét kantelpunt was".

  • Optredens van wereldsterren

De afgelopen jaren kregen veel muzikale sterren een kans om hun oude hits of nieuwste muziek te laten horen in RTL Late Night. Het AD somt op: "Een kleine greep uit het indrukwekkende aanbod: de nummer 1 boyband One Direction en Hollywoodgigant George Clooney, maar ook artiesten Robbie Williams, Ed Sheeran en de formatie Coldplay."

De laatste uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan is vrijdag 8 juni om 22.30 uur te zien op RTL 4. Op maandag 3 september begint Twan Huys als presentator van een vernieuwd RTL Late Night. Bekijk hier alle artikelen en video's van RTL Late Night.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 'Zo zullen we ons Humberto Tans RTL Late Night herinneren' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV