Elke week verschijnt er weer een nieuwe lading gloednieuwe content op de vele streamingdiensten die Nederland rijk is. Ook deze week heeft Gids.tv weer de nodige films en series op een rijtje gezet die het waard zijn om te kijken.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

5 kijktips van Gids.tv

Maestro (woensdag 20 december)

Netflix (film)

Bron: Netflix
Een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre-Bernstein. Met topacteurs Bradley Cooper, Carey Mulligan en Matt Bomer in de hoofdrollen. De verwachtingen zijn hooggespannen en het zal genieten worden op het witte doek. Twee weken later staat deze dramafilm ook op Netflix. Lees hier waar je de film Maestro kunt kijken.

Lees ook onze Netflix-recensie van Maestro.

Percy Jackson and the Olympians (woensdag 20 december)

Disney+ (serie, première)

Walker Scobell en Leah Jeffries in 'Percy Jackson & the Olympians'. Bron: Disney Plus
De serie vertelt het verhaal van de 12-jarige moderne halfgod Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten. Wanneer de hemelgod Zeus hem ervan beschuldigt zijn meesterbliksemschicht te hebben gestolen moet Percy door Amerika trekken om het te vinden en de orde in Olympus te herstellen. Bekijk hier waar je vanaf 20 december Percy Jackson and the Olympians kunt streamen.

Lees hier onze review van Percy Jackson and the Olympians. Vanaf nu volgt wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (vrijdag 22 december)

Sofia Boutella in 'Rebel Moon: A Child of Fire'. Bron: Netflix
Een vredige kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door een tiran, Balisarius genaamd, aangestuurd leger. De wanhopige burgers doen vervolgens een beroep op een jonge vrouw met een mysterieus verleden. Zij krijgt de taak om op zoek te gaan naar krijgers van nabijgelegen planeten die hen zouden kunnen helpen tegen deze dreiging. Lees hier waar je vanaf 22 december Rebel Moon: A Child of Fire kunt kijken.

Lees ook onze review van Rebel Moon - Part One. Het tweede deel, getiteld Rebel Moon: The Scargiver, is op 19 april 2024 te zien op Netflix.

Saltburn (vrijdag 22 december)

Prime Video (film)

Terwijl hij worstelt om zijn plek te vinden aan de Universiteit van Oxford, wordt student Oliver Quick meegezogen in de wereld van de charmante en aristocratische Felix Catton, die hem uitnodigt naar Saltburn, het uitgestrekte landgoed van zijn excentrieke familie, voor een zomer om nooit te vergeten. Lees hier waar je Saltburn kunt kijken.

Lees hier onze review van Saltburn.

Top Gun: Maverick (vrijdag 22 december)

Netflix (film)

Bron: Paramount Pictures
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Top Gun: Maverick.

Andere tips op de streamingdiensten

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.