Netflix Top 10: deze films en series zijn rond Nieuwjaarsdag het populairst

Netflix Top 10: deze films en series zijn rond Nieuwjaarsdag het populairst
Met onder meer Berlín en Rebel Moon

Film :

Elke week is het weer raak: Netflix komt met nieuwe titels die de top-10 van de streamingdienst gaan proberen te bestormen. Gids.tv houdt elke week de top-10 van de streamingdienst in de gaten en houdt je op de hoogte van welke titels er scoren.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Series op Netflix

1. Fool Me Once (NIEUW)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 6,9

Michelle Keegan als Maya Stern in 'Harlan Cohen's Fool Me Once'.
De serie gaat over Maya Stern die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Ondertussen proberen Maya's nichtje en neefje meer te weten te komen over de moord op hun moeder die enkele maanden eerder plaatsvond. Zouden de moorden met elkaar te maken hebben? Lees hier waar je Fool Me Once kunt streamen.

Lees hier onze review van Fool Me Once.

2. Berlín (NIEUW)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 7,3

Pedro Alonso e.a. in 'Berlin'. Bron: Netflix
Het verhaal van La Casa de Papel-teamlid Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit. Bekijk hier waar je vanaf 29 december Berlin kunt streamen.

Lees ook onze review van La Casa de Papel: Berlín.

3. Dave Chapelle: The Dreamer (NIEUW)

IMDb ★ 7,2

Van zijn onstage tackle tot de klap die de wereld hoorde, Dave Chappelle gaat los in deze freewheelende en ongefilterde stand-up comedy special.

4. Ricky Gervais: Armageddon (NIEUW) Een stand-upshow van Ricky Gervais die onderwerpen behandelt als kunstmatige intelligentie, politieke correctheid, familiebruiloften, begrafenissen en het einde van de mensheid. Lees ook onze review.
5. My Life with the Walter Boys (-3) Nadat ze haar familie heeft verloren bij een tragisch ongeval, wordt de 15-jarige Jackie Howard gedwongen haar bevoorrechte leven in Manhattan te verlaten. Ze trekt in bij de familie Walter, een groot, luidruchtig gezin met tien zonen op het platteland van Colorado. Hier raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding met twee van de broers. Lees ook onze review.
6. The Crown, S6 (-5) Het eerste deel van deze serie onthult de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi Fayed, voordat een noodlottige autorit verwoestende gevolgen heeft. Natuurlijk is ook de rol van Charles daarin bijzonder opvallend: die wil snel na het noodlottige moment namelijk trouwen met zijn 'echte' grote liefde Camilla. Lees ook onze review.
7. You Are What You Eat: A Twin Experiment (NIEUW) In dit unieke experiment volgen identieke tweelingen ieder acht weken lang een eigen dieet en lifestyle om te zien welke invloed bepaalde soorten voedsel op het lichaam hebben. Kijk ook de trailer.
8. Captains of the World (NIEUW) Deze docuserie geeft exclusieve toegang tot alle 32 teams in de strijd voor glorie tijdens het FIFA WK voetbal van 2022, van de kleedkamer tot het veld. Kijk ook de trailer.
9. Pokémon Concierge (NIEUW) Het verhaal breidt de Pokémon-wereld uit en volgt Haru, een conciërge in het "Pokémon Resort", en haar interacties met Pokémon en hun eigenaars die als gasten langskomen. Kijk ook de trailer.
10. A Nearly Normal Family (-6) De familie Sandell is een normaal gezin uit Zweden bestaande uit priester Adam, advocate Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een ogenschijnlijk perfect leven in een gepolijste woonwijk buiten Lund. Op een dag verandert alles als Stella in hechtenis belandt, beschuldigd van moord. Lees ook onze recensie.

Films op Netflix

1. Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (NIEUW)

Gids.tv: ★★½ | IMDb ★ 6,3

Acteur Ed Skrein (Admiral Atticus Noble) in de film 'Rebel Moon - Part One: A Child of Fire'
Wanneer een vreedzame kolonie aan de rand van de Melkweg wordt bedreigd door de legers van de tirannieke regent Balisarius, sturen ze Kora, een jonge vrouw met een mysterieus verleden, op pad om krijgers van naburige planeten te zoeken om hen te helpen een standpunt in te nemen. Lees ook waar je Rebel Moon - Part One: A Child of Fire kunt streamen.

Lees hier onze review van Rebel Moon: A Child of Fire

2. Top Gun: Maverick (NIEUW)

Gids.tv: ★★★★★ | IMDb ★ 8,7

Tom Cruise in 'Top Gun: Maverick'. Bron: Paramount
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je Top Gun: Maverick kunt kijken.

Lees ook onze review van Top Gun: Maverick.

3. Leave the World Behind (-2)

Gids.tv: ★★★½ | IMDb ★ 7,2

Ethan Hawke, Julia Roberts, Farrah Mackenzie en Mahershala Ali in 'Leave the World Behind'. Bron: Netflix
Amanda en Clay trekken op vakantie naar een afgelegen woning op Long Island. Ze willen er voor even hun drukke New Yorkse leven ontvluchten en samen met hun kinderen tijd doorbrengen. Op een avond keren de eigenaars van de woning Ruth en G.H. ontzet terug uit Manhattan waar een black-out heerste. Ook ter plekke lijkt de stroom uitgevallen. De twee gezinnen zijn op elkaar aangewezen en iedereen ontdekt elkaars ware aard. Lees hier waar je vanaf 8 december Leave The World Behind kunt kijken.

Lees ook onze review van Leave the World Behind.

4. Operation Kandahar (-2) Nadat zijn missie is ontmaskerd, moet een undercover CIA-agent die diep in vijandig gebied in Afghanistan vastzit, zich samen met zijn Afghaanse vertaler een weg banen naar een extractiepunt in Kandahar, terwijl hij vijandelijke elitetroepen en buitenlandse spionnen die de taak hebben hen op te sporen, moet ontwijken. Lees ook onze review.
5. Hell Camp: Teen Nightmare (NIEUW) Losgeslagen tieners uit heel Amerika werden naar een therapiekamp in de barre woestijn van Utah gestuurd. De omstandigheden waren schrijnend, maar de kampleiding was nog erger. Kijk ook de trailer.
6. De Bellinga's: Vakantie op stelten (NIEUW) Als de familie Bellinga op het punt staat eindelijk op vakantie te gaan naar Frankrijk, raakt vader Daniël het vakantiegeld kwijt. Neighbor Bets bedenkt een plan om het snel terug te verdienen. Kijk ook de trailer.
7. Pretty Woman (NIEUW) Edward Lewis (Richard Gere) is een succesvol zakenman en een begeerde vrijgezel. Hoewel de dames om hem vechten, heeft hij zijn droomvrouw nog niet ontmoet. Wanneer hij voor zaken in Los Angeles verblijft, besluit hij een ritje te maken in de stad met zijn sportauto. Als hij de weg kwijt raakt vraagt hij de prostituee Vivian Ward (Julia Roberts) om hulp. Kijk ook de trailer
8. Random Hearts (NIEUW) Nadat Dutch Van Den Broeck zijn vrouw heeft verloren na een vliegtuigcrash, ontdekt hij dat ze vreemd ging met een andere man, waarmee ze samen in het vliegtuig zat. Hij ontmoet de vrouw van deze man, Kay Chandler, welke een belangrijke congresvrouw blijkt te zijn. Dutch gaat op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen en om uit te vinden wat ze allemaal uitspookten. Kijk ook de trailer.
9. Chicken Run: Dawn of the Nugget (-1) Een nieuw avontuur en vervolg op Chicken Run uit 2000. Ginger is ontsnapt aan de boerderij van Mrs. Tweedy en heeft eindelijk haar grote droom gevonden: een vredig eiland voor de hele kudde kippen, ver van de gevaren van de mensenwereld. Wanneer zij en Rocky een klein meisje genaamd Molly uitbroeden, lijkt Gingers gelukkig einde compleet. Maar op het vasteland wordt de hele kippensoort geconfronteerd met een nieuwe, afschuwelijke bedreiging. Lees ook onze review.
10. The Grinch (-5) De Grinch is een zuur en verbitterd op een kat lijkend wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een donkere grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who's. Zijn enige vriend is zijn hond, Max. Vanaf zijn bergtop hoort de Grinch de luidruchtige voorbereidingen voor de kerst. Jaloers op de vrolijkheid van de Who's, maakt hij plannen om de berg af te dalen en de cadeaus en kerstversieringen te stelen, en zo te voorkomen dat Kerstmis door kan gaan. Kijk ook de trailer.

Actuele video's

Meer actuele video's