Opening Amsterdamse Noord/Zuidlijn wordt live op tv uitgezonden

Opening Amsterdamse Noord/Zuidlijn wordt live op tv uitgezonden
Dionne Stax presenteert verslag

Nieuws :

De NOS gaat de feestelijke opening van Noord/Zuidlijn, de nieuwe metrolijn van Amsterdam, live op tv uitzenden. Dionne Stax presenteert naast de rechtstreekse uitzending ook nog een terugblik in de avond.

Martijn Koning
In metrostation Centraal Station, dat vanwege z’n afmetingen en hoogte ook wel 'de kathedraal' wordt genoemd, houdt cabaretier Martijn Koning een korte conférence over de soms bewogen totstandkoming van de Noord/Zuidlijn.

Dionne Stax presenteert de uitzendingen rondom de opening van de Noord/Zuidlijn

Allereerste metro
De nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, houdt een presentatie, waarna de officiële openingshandeling wordt verricht, begeleid door muziek van het Nederlands Kamerorkest. Vervolgens nemen de paar honderd genodigden de allereerste officiële metro naar de andere kant van het IJ, naar het noordelijke eindpunt: station Noord.

NOS Opening Noord/Zuidlijn is zaterdag 21 juli om 10.20 uur live te zien op NPO 1. Om 19.15 uur is er een terugblik, ook op NPO 1.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Opening Amsterdamse Noord/Zuidlijn wordt live op tv uitgezonden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV