Top 10 van bioscoopfilms in juli 2018

Top 10 van bioscoopfilms in juli 2018
Ant-Man and the Wasp, Skyscraper en meer

Film :

Een nieuwe maand betekent ook weer een bomvolle agenda van gloednieuwe premières in de bioscoop. Grote blockbusters dienen zich aan, zoals de nieuwe Marvel Ant-man and the Wasp en het gezellige Mama Mia! Here we go again. Maar ook de bijzondere kleine producties en de jonge bioscoopbezoeker worden niet vergeten. Bekijk hieronder een selectie (volgorde op datum van release) van films waar we naar uit kunnen kijken in juli.

1. The First Purge (5 juli)
We gaan terug naar de eerste moordnacht waarin alles is toegestaan om het misdaadcijfer onder de één procent te krijgen. Voor liefhebbers voor deze The Purge-franchise natuurlijk een must-see. Maar overdaad schaadt, misschien ook wel voor deze film, want de eerste recensies waren niet heel goed. Bekijk hier de trailer van de The First Purge.

2. Sicario: Day of the Soldado (5 Juli)
Een aanrader is om het eerste deel Sicario uit 2015 te kijken. Snoeiharde actie in de wereld van Mexicaanse drugsbaronnen. Of dit tweede deel de eerste zal overtreffen is de vraag, zeker is wel dat dit wederom een zeer sterke film gaat worden met prachtige rollen voor Josh Brolin en Benicio Del Toro. Lees hier meer over Sicario: Day of the Soldado.

3. Adrift (5 Juli)
De eerste gedachten bij het zien van de poster, is toch dat dit wel vaker is gedaan in films. Dobberend op een zeilboot na een alles verwoestende oorkaan, zwaargewond zien te overleven. Toch is dit waargebeurde verhaal de moeite waard, al kabbelt de film halverwege lichtjes in, het plot moet sterk zijn. Voor de liefhebbers van romantiek en overleving. Bekijk hier de trailer van Adrift.

4. Skyscraper (12 juli)
De makers van deze Skyscraper lijken goed gekeken te hebben naar de Die Hard-films. Maar nu met Dwayne Johnson als liefdevolle vader van een Amerikaans gezin. Een brandende wolkenkrabber als decor, met over the top actie die zijn weerga niet kent. Lees hier meer over de film Skyscraper.

5. Disobedience (12 Juli)
Een boeiende kijk op liefde, geloof, seksualiteit en vrijheid. Een verboden liefde in een intens liefdesverhaal. Een mooi geacteerde film met goede rollen voor Rachel Weisz en Rachel McAdams. Lees hier meer over de film Disobedience.

6. Ant-Man and the Wasp (18 juli)
In de nieuwe Marvel-film wordt alles heel groot of klein. Actiefilm van de bovenste plank over superheld Scott Lang, die naast een nieuwe missie ook nog voor zijn kleine dochtertje moet zorgen. Met grote namen, zoals Paul Rudd, Michael Douglas en Michelle Pfeiffer. Bekijk hier de trailer van Ant-Man and the Wasp.

7. Mamma Mia! Here we go again (19 juli)
Feelgood in de grootste zin van het woord. Zing mee met de grootste hits van Zweedse hitmachine ABBA. Volg Oscarwinnares Meryl Streep als Donna op het Griekse Eiland Kalokairi vol liefde, romantiek en gezelligheid in een film waar je blij van wordt. Lees hier meer over Mamma Mia! Here we go Again.

8. The Happy Prince (19 Juli)
Critici zijn zeer enthousiast over deze flamboyante Oscar Wilde. Hij was de meest geliefde acteur van Engeland en nadat hij door een gebeurtenis op een zijspoor wordt gezet, brengt hij zijn laatste dagen verbannen door. Filmhuis met Rupert Everett in misschien wel de rol van zijn leven. Lees hier meer over The Happy Prince.

9. Hotel Transylvania 3 (25 Juli)
Ook voor de familie van Drac is het vakantietijd. Ze vieren vakantie op een luxe cruiseschip voor monsters. Een leuke 3D-animatiefilm voor het hele gezin, tenminste als je niet bang bent voor spoken en andere rare figuren. Bekijk hier de trailer van Hotel Transylvania 3.

10. The Man who killed Don Quixote (26 juli)
De laatste film in dit overzicht is een productie die vele tegenslagen kende. Twintig jaar hebben we op deze film moeten wachten. In 1998 begon Terry Gilliam voor het eerst aan de film, toen met onder anderen Johnny Depp in de hoofdrol. Depps tegenspeler brak zijn ruggewervel en stormen teisterden de set. En dat was maar een selectie van de voorbeelden. In 2016 werd echter nieuw leven in de productie geblazen met niet Depp maar Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi) in de hoofdrol. Lees hier meer over de film The Man who killed Don Quixote.

Lees hier ook de top 5 van bioscoopfilms van de maand juni. De meeste films draaien nu nog steeds in de Nederlandse bioscopen. Lees ook al onze filmrecensies.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Top 10 van bioscoopfilms in juli 2018 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV