Is televisie dood? Volgens de makers van RIP TV wel

Is televisie dood? Volgens de makers van RIP TV wel
Terugblikken op tv-genres

Kijktip :

Regisseur Ivo van Aart en schrijver Daan Windhorst vinden dat televisie dood is. In zes korte video's laten ze zien waarom tv in hun ogen voorbij is.

Online
Met de komst van video-on-demanddiensten als Netflix en Videoland, het grote gratis aanbod van YouTube, Facebook en Twitter en de mogelijkheden om alles online (terug) te kijken, is lineair televisie kijken populair dan ooit.

Lees ook: Nederlanders kijken steeds minder televisie

Zonde
De videoserie RIP TV wordt door omroep VPRO online uitgezonden. De makers vinden dat veel moois verloren gaat: "Televisie zoals wij het kennen is niet meer. Televisie is dood. En dat is zonde, want met de dood van televisie gaat zoveel moois verloren." De afleveringen van RIP TV vormen een terugblik op de hoogtepunten van televisie en programma's die tv groot hebben gemaakt.

Genres
De zes grote tv-genres die uitgelicht worden in de webserie zijn: spelletjes met BN'ers, live-televisie, talentenjachten, nieuwsuitzendingen, realityprogramma's en reisprogramma's.

Van 8 tot en met 13 juli verschijnt elke dag een nieuwe aflevering van RIP TV. Bekijk de afleveringen hier.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Is televisie dood? Volgens de makers van RIP TV wel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV