EK waterpolo 2018 is online live te zien

EK waterpolo 2018 is online live te zien
NOS zendt wedstrijden van Nederland uit

Sport

In de tweede helft van juli komen de beste Europese waterpololanden in actie op het EK waterpolo in Barcelona. De NOS doet van 14 tot en met 28 juli rechtstreeks verslag van de wedstrijden van de Nederlandse mannen en vrouwen. Het complete EK is online te volgen.

Vrouwen
Het Europees kampioenschap begint in een groepsfase met twee groepen van zes landen. Na vijf speelrondes gaan de eerste vier per groep door naar de kwartfinales. Daarna volgen de knock-outrondes tot de finale op 27 juli. De Nederlandse vrouwen spelen in Groep A tegen Israël, Frankrijk, Griekenland, Kroatië en Italië. Bekijk het speelschema onderaan dit artikel.

Mannen
Voor de mannen bestaat het EK uit vier groepen van vier landen. De winnaar per groep is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen een play-off (nummer 2 ene groep tegen nummer 3 andere groep) om een plek in de kwartfinale tegen een nummer 1. De finale is op 28 juli. De Nederlandse mannen zitten in Groep C met Kroatië, Turkije en Griekenland.

Live kijken
De NOS zendt via een livestream op NOS.nl alle wedstrijden van de Nederlandse ploegen uit. Via deze website van de overkoepelende Europese zwembond, de LEN, zijn alle wedstrijden van het EK waterpolo live te zien.

Speelschema vrouwen

  • Zaterdag 14 juli om 14.00 uur: Nederland - Kroatië
  • Zondag 15 juli om 17.00 uur: Israël - Nederland
  • Dinsdag 17 juli om 20.30 uur: Nederland - Italië
  • Donderdag 19 juli om 18.30 uur: Nederland - Frankrijk
  • Zaterdag 21 juli om 20.30 uur: Griekenland - Nederland

Speelschema mannen

  • Maandag 16 juli om 17.00 uur: Kroatië - Nederland
  • Woensdag 18 juli om 15.30 uur: Griekenland - Nederland
  • Vrijdag 20 juli om 14.00 uur: Turkije - Nederland

Het EK waterpolo voor vrouwen en mannen is van zaterdag 14 tot en met zaterdag 28 juli live te zien op NOS.nl en op de website van de LEN.

Tags: vrouwen, frankrijk, sport, barcelona, griekenland, nederland, turkije, live, nos, waterpolo, zwembond, europees kampioenschap, ek waterpolo, livestream, online, mannen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »