Netflix komt met meer Originals; eigen series en films

Netflix komt met meer Originals; eigen series en films
Concurrentie van Disney neemt toe

Nieuws :

Netflix breidt het budget voor eigen content flink uit. Vanaf volgend jaar stopt de streamingdienst maar liefst 10 miljard euro in het maken van nieuwe series en films, exclusief voor Netflix (de 'Netflix-Originals').

Concurrentie
Het bedrijf doet dit omdat de concurrentie van andere streamingdiensten alleen maar toeneemt. "Netflix wil volgend jaar tientallen films en honderden afleveringen van series uitbrengen die speciaal voor het Amerikaanse bedrijf gemaakt zijn", zo meldt Telecompaper.

Netflix-Originals
Netflix stopt zeker niet al het geld in exclusieve Original-content. Je vindt er namelijk ook steeds meer films en series van andere producenten. Zo verscheen vorige week de gehele The Fast and The Furious-filmfranchise op de streamingdienst. Ook komen de inmiddels vertrouwde series Ozark en Orange is the New Black er weer aan met gloednieuwe seizoenen. Kijk ook de trailer van Orange is the New Black seizoen 6.

Orange is the New Black

Disney
Productiemaatschappij Disney komt in de herfst van 2019 - in ieder geval in Amerika - met een eigen streamingdienst. Dit zorgt er onder meer voor dat de Marvel-films (van Disney) die nu nog op Netflix staan, langzaam gaan verdwijnen. Dit geldt ook voor de huidige generatie Star Wars-films.

Nederland kiest steeds vaker voor on-demanddiensten zoals Netflix en Videoland. Lees hier meer over de populariteit van Netflix in Nederland.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Netflix komt met meer Originals; eigen series en films of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen