Duistere Jungle Book-film Mowgli niet in de bioscoop te zien

Duistere Jungle Book-film Mowgli niet in de bioscoop te zien
Regiedebuut van Andy Serkis in 2019 naar Netflix

Film :

De splinternieuwe Jungle Book-film Mowgli zal volgend jaar op Netflix in première gaan, zo meldt Hollywood Reporter. Studio Warner Bros zou het regiedebuut van Andy Serkis eigenlijk in oktober in de bioscopen uitbrengen.

Sterrencast die straalt
Met het bijzonder mooie live-action spektakel The Jungle Book van Disney nog vers in ons geheugen, leek in eerste instante deze wat duistere versie een overbodige film. Toch werd het een kleine hype. Mede door de trailer en een sterrencast waar je u tegen zegt. Zo doen Christian Bale als zwarte panter Bagheera, Benedict Cumberbatch als tijger Shere Kahn, en Cate Blanchett als Kaa de slang mee in deze film. Ook speelt motion capture-koning Serkis zelf ook een grote rol. Toch gaat het feest voor de bioscoopversie in oktober toch niet door, maar waarom?

Goed nieuws van de regisseur zelf
Regisseur en acteur Andy Serkis deelde het nieuws met Deadline. "Ik ben erg enthousiast over Netflix voor Mowgli," aldus Serkis, die aangaf dat de film niet bedoeld is voor jonge kinderen. De toon zou heel duister zijn. Serkis vindt de film geen enorme blockbuster en ziet het als een film die wat betreft formaat past tussen Life of Pi en de Planet of the Apes-producties. Ook vindt hij de 3D-versie van de film indrukwekkend. Deze versie wordt hoogstwaarschijnlijk niet aangeboden via Netflix.

Warner Bros
Waarschijnlijk was het voor de filmstudio een te duistere versie van het oorspronkelijke verhaal, zodat dat ze nu toch overstag zijn gegaan om Mowgli uit te brengen op Netflix. De vraag is natuurlijk of 'ie dan tegen gaat vallen? Of wordt het alsnog een geweldige film, maar een stuk grimmiger dan wat Warner Bros voor ogen had? We moeten helaas nog even wachten tot 2019.

Mowgli zou eerst 18 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, maar verschijnt nu in 2019 op Netflix. Bekijk hier de trailer van de film. Als er meer bekend is over deze film lees je dat op Gids.tv


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Duistere Jungle Book-film Mowgli niet in de bioscoop te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV