Wielerwedstrijd BinckBank Tour live op tv

Wielerwedstrijd BinckBank Tour live op tv
NOS, Eurosport en Sporza doen verslag

Sport

Van maandag 13 tot en met zondag 19 augustus wordt de enige meerdaagse UCI World Tour-wielerwedstrijd in Nederland gereden. De BinckBank Tour, tot vorig jaar de Eneco Tour, is live op tv te zien bij de NOS, Eurosport en het Belgische Sporza.

Parcours
De Nederlands-Belgische BinckBank Tour 2018 gaat van start in het Nederlandse Heerenveen en eindigt op zondagmiddag op de Muur van Geraardsbergen in België. Na de eerste etappe van Heerenveen naar Bolsward volgt op dinsdag een tijdrit in Venray. De overige etappes zijn in België, op zesde etappe met finish in Sittard/Geleen na.

Favorieten
Het parcours bestaat uit vier overwegend vlakke ritten, een tijdrit en twee heuvelachtige etappes. Vorig jaar werd de BinckBank Tour gewonnen door Tom Dumoulin. De favorieten van dit jaar zijn Greg van Avermaet, Tim Wellens, Niki Terpstra en Dylan Groenewegen.

Van maandag 13 tot en met zondag 19 augustus wordt op zowel NPO 1, Eurosport 1 als België Eén dagelijks vanaf 15.00 uur rechtstreeks verslag gedaan van de BinckBank Tour. Online kun je kijken via NOS.nl en de Eurosport Player.

Tags: sport, wielrennen, niki terpstra, nederland, live, nos, binckbank, heerenveen, tom dumoulin, eneco tour, npo, tijdrit, venray, sittard-geleen, greg van avermaet, sittard, geleen, tim wellens, etappe, parcours, eurosport, uci, online, bolsward, dylan groenewegen, sporza, world tour, binckbank tour, npo 1, eurosport player, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »