Filmrecensie: Robin Hood

Filmrecensie: Robin Hood
Taron Egerton zet pijl en boog in vuur en vlam

Film :

Afgelopen donderdag ging het spektakel Robin Hood in première in de Nederlandse bioscoop. Het beroemde verhaal is al vaker verteld, maar de makers beloven een orgineel verhaal, dat we nog niet eerder gezien hebben. Gids.tv kreeg de kans om deze productie al eerder te zien; lees hier de recensie van Robin Hood.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Robin van Loxley keert terug van de kruistochten en ontdekt dat Sherwood Forest nu een corrupte bende geworden is. Hij besluit samen te werken met een bandietenbende om de boel recht te zetten. Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen.

Beoordeling van Gids.tv
Eerlijk is eerlijk, deze splinternieuwe versie voelt als overbodig. In het begin van de film wil de voice-over een belangrijke boodschap meegeven: "vergeet alle eerdere versies". Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoofdrolspelers Taron Egerton en Jamie Foxx hebben een leuke dynamiek. Buiten het feit dat het afvuren van de pijlen fenomenale actie geeft, blijft deze versie mager afsteken ten opzichte van eerdere versies van Russell Crowe en Kevin Costner. Aardig allemaal, maar nooit geweldig. Daarbij zijn de verwijzingen naar het heden wel weer slim gevonden. De bogen van de kruisridders hoeven alleen maar ingewisseld te worden voor geweren om een scène te creëren die niet zou misstaan in een film over een oorlog in onze tijd.

Cast
Naast Taron Egerton (Eddie the Eagle) en Jamie Foxx (Baby Driver) zijn ook Ben Mendelsohn (Ready Player One) en Eve Hewson (Bridge of Spies) te zien in deze film. De regie is voor Otto Bathurst (Peaky Blinders).

Robin Hood is vanaf 22 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Avontuur. Tijdsduur: 116 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Robin Hood of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen