Top 5 epische fragmenten uit de hitserie Game of Thrones

Top 5 epische fragmenten uit de hitserie Game of Thrones
Over twee weken brengt HBO de langverwachte finale

Kijktip :

Vanaf 15 april 2019 start het nieuwe en laatste seizoen van hitserie Game of Thrones. Wie gaat er op de troon zitten, en wie gaat er dood? Zeven seizoenen vol epische momenten met intriges en wraak. Gids.tv heeft een top 5 gemaakt van de meest indrukwekkende fragmenten uit de geweldige HBO-serie Game of Thrones.

Dit artikel bevat spoilers. Als je de serie nog wilt bekijken lees dan niet verder. Kijkwijzer adviseert 16 jaar en ouder, ook voor onderstaande video's.

1. The Red Wedding (seizoen 3, aflevering 9)
Tijdens een bruiloft tussen de Tullys en de Freys vermoorden de Boltons, de Lannisters én de Freys bijna het hele noordelijke leger. Nog nooit was een schaakmat zo bloederig. De scène lanceerde duizenden reactievideo’s van mensen die gilden op de bank, en in de war naar de televisie zaten te kijken. De serieliefhebbers waren in shock.

2.Oberyn Martell vs. The Mountain (Seizoen 4, aflevering 8)
In typische George R.R. Martin-stijl wijst alles erop dat nieuwkomer Oberyn Martell het gevecht gaat winnen. Het personage werd in seizoen vier geïntroduceerd als een geduchte tegenstander voor de gevestigde orde. Iemand die wraak wilde op het personage The Mountain, omdat die zijn zus en haar kinderen vermoord en verkracht heeft. Onvergetelijk maar ook hard en wreed. Niet voor tere zielen.

3. Battle of the Bastards (Seizoen 6, aflevering 9)
Het gevecht tussen Jon Snow en Ramsay Bolton duurt bijna de hele aflevering, dus de hele episode staat op deze plaats. Het nieuwe seizoen heeft naast lange afleveringen ook bijzonder heftige en grote veldslagen. Voor televisieserie-begrippen was deze veldslag zeer kostbaar, fantastisch gemaakt en uniek.

4. Ned Stark en het begin (Seizoen 1, aflevering 9)
Bij deze serie zie je duidelijk groei in budget en verhaal. Toch was het eerste seizoen al spraakmakend en shockerend te noemen. Ned Stark stond op de poster en zat op de troon. De echte fans weten inmiddels ook al hoe dit afloopt. Geniaal en nooit verwacht: bekijk hieronder de Ned Stark-scène.

5. Cersei blaast de Sept of Baelor op (Seizoen 6, aflevering 10)
Al vallen er wel vaker harde klappen in King’s Landing, Cersei’s woede zagen we nooit eerder zo intens oplaaien. Het bruut opblazen van de Sept of Baelor bewijst niet alleen dat echt iedereen dood kan gaan in deze serie, het laat ook zien waar de Lannister-koningin toe in staat is. Geweldig gespeeld door actrice Lena Headey.


Seizoen 8 duurt zes uur en vijftig minuten
Al eerder is bekend gemaakt dat het laatste seizoen 6 afleveringen gaat krijgen. Bekijk hieronder hoe lang iedere aflevering gaat duren.
Aflevering 1 - 54 minuten
Aflevering 2 - 58 minuten
Aflevering 3 - 60 minuten
Aflevering 4 - 78 minuten
Aflevering 5 - 80 minuten
Aflevering 6 - 80 minuten

Vanaf 15 april 2019 is seizoen 8 van de serie Game of Thrones te zien op HBO. Lees hier meer over seizoen 8. En lees meer over deze serie Game of Thrones.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 5 epische fragmenten uit de hitserie Game of Thrones of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen