Filmrecensie: Hellboy

Filmrecensie: Hellboy
David Harbour is de felrode half-demoon met een missie

Film :

Afgelopen donderdag (11 april) is de nieuwe film Hellboy in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. David Harbour (Stranger Things) heeft het brandende zwaard overgenomen van Ron Perlman. Bloed, horror en een compleet geschifte heks. Lees hier de filmrecensie van Hellboy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

The Blood Queen
De duivelse superheld Hellboy krijgt een missie toegewezen in Londen, waar de oude geest van een kwade heks uit de dood is herrezen. Hij moet Nimue, de consorten van Merlin én de Blood Queen zien te verslaan. Hun strijd zal echter leiden tot het einde van de wereld. Een gevecht om dit lot tegen te houden is onvermijdelijk.

Daniel Dae Kim, David Harbour en Sasha Lane in de film Hellboy

Beoordeling van Gids.tv
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Hellboy is de matigste superheldenfilm sinds lange tijd. Hier kan de acteur David Harbour trouwens weinig aan doen, want hij speelt zijn rol als duivelse personage prima. Geweld en ranzige momenten winnen en de humor (die in de eerste Hellboy film uit 2004 overigens dik in orde was) is op een enkele scène na ver te zoeken. Daarbij weet de kwade heks (Milla Jovovich) niet te overtuigen in haar rol. Ook vallen de special effects tegen door budgettaire beperkingen. Verstand op nul en veel popcorn, dan gaan de genre-liefhebbers misschien toch nog genieten.


Cast
Naast David Harbour (Stranger Things, Suicide Squad) en Milla Jovovich (Resident Evil) zijn ook Brian Gleeson (Logan Lucky) en Ian McShane (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Neil Marshall (The Descent) en Guillermo del Toro (The Shape of Water).

Hellboy is vanaf 11 april 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie. Tijdsduur: 121 minuten. IMDb-5,5. Lees hier meer over de film Hellboy.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV