Vanavond op tv: laatste klus Geraldine Kemper voor BNNVARA, terugkeer Verzamelkoorts! en meer

Vanavond op tv: laatste klus Geraldine Kemper voor BNNVARA, terugkeer Verzamelkoorts! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 29 april 2019

Kijktip :

Een aantal weken geleden werd bekend dat presentatrice Geraldine Kemper overstapt van BNNVARA naar RTL. Vanavond is ze toe aan haar laatste klus voor de publieke omroep: ze presenteert nog eenmaal De Nationale Reistest. Verder keren Spoorloos Extra en Verzamelkoorts! terug. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 29 april 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: De erfenis van een verzetsheld

20.25 uur, NPO 2

Wie betaalt de prijs voor idealisme? De 2Doc De erfenis van een verzetsheld toont het on-geromantiseerde verhaal van verzetsheld Johannes Post door de ogen van zijn kinderen. De idealistische Drentse boer Johannes Post redt in de oorlog honderden joden, wordt door de nazi's in de duinen doodgeschoten en leeft verder als een mythische oorlogsheld. Straten, scholen en een kazerne worden naar hem vernoemd. Terwijl zijn daden tot op de dag van vandaag tot mythische proporties worden verheven, blijft zijn familie met andere herinneringen achter.

Quiz: De Nationale Reistest 2019

20.25 uur, NPO 3

Geraldine Kemper en Maurice Lede ontdekken hoe je op eenvoudige wijze de tofste reis kunt maken en wat de meest bijzondere plekken op de wereld zijn in De Nationale Reistest 2019. Zeven bekende Nederlanders worden getest op hun reiskennis, onder wie boswachter Arjan Postma en documentairemaker Sinan Can. De BN'ers beantwoorden 25 vragen over de tofste bestemmingen, duurzaam reizen, onbekende culturen en de laatste reistrends. Samen met het publiek en de kijkers thuis ontdekken ze alle do's en don'ts van het rondreizen.

Terug: Spoorloos Extra

21.20 uur, NPO 1

Vanavond start een nieuwe reeks van Spoorloos Extra, elke maandag om 21.20 uur op NPO 1. Deze week het vervolg op de zoektocht van Martina naar haar broer Jeff uit 2015. Jeff bleek geadopteerd door een Amerikaans echtpaar dat zelf een kind had verloren. Martina kwam te laat: Jeff bleek overleden aan een overdosis drugs, maar zijn adoptie-ouders wilden Martina graag leren kennen. Onlangs kwam de adoptievader naar Nederland om de band met Martina aan te halen. Hij bracht slecht nieuws mee.

Terug: Verzamelkoorts!

21.30 uur, SBS 6

In het nieuwe seizoen van Verzamelkoorts!, elke maandag om 21.30 uur op SBS6, gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Wat is hun drijfveer en waar komt hun passie vandaan? Van de actiehelden-poppen van Raymond van Barneveld, duizenden fluitjes, parfumflesjes en K3-gadgets tot een verzameling dennenappels, jukeboxen of alles van Pokémon. Van alles komt voorbij in Verzamelkoorts!

Nieuw: Game of Clones

21.30 uur, MTV

Vanaf vanavond wordt Game of Clones uitgezonden op MTV. In elke aflevering krijgt een MTV-gezicht de kans om met zeven klonen van hun crush te daten. Dit programma wordt door de makers omschreven als een fantasie die tot leven komt en de wet van de aantrekkingskracht herschrijft. Game of Clones is elke maandag om 21.30 uur te zien op MTV. MTV vind je bij Ziggo op kanaal 23 en bij KPN op kanaal 20.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV