Recensie: Singel 39 met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra in verrassende feelgoodfilm

Recensie: Singel 39 met Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra in verrassende feelgoodfilm
Met het acteer-debuut van Douwe Bob als kers op de taart

Film :

Afgelopen donderdag is de film Singel 39 in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Doet actrice Lies Visschedijk haar geweldige rol als Soof vergeten in deze nieuwe romantische komedie? Lees hier de filmrecensie van Singel 39.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Voor vrienden heet ze Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk). Ze heeft het goed voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een mooi pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de woest aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Lies Visschedijk in de film Singel 39

Beoordeling van Gids.tv
Het is jammer dat de Nederlandse filmindustrie (schijnbaar) alleen maar romantische komedies kan maken. In deze overschot aan romcoms valt Singel 39 zeker op. Een frisse vooruitstrevende film over verlies, vriendschap en modern co-ouderschap. Daarbij alle credits naar topacteurs als Waldemar Torenstra en Lies Visschedijk. Torenstra weet echt te verrassen en is een groot cadeau in de film. Ook Lies laat Soof vergeten als sneeuw voor de zon, dat is een groot compliment. De film is soms wat flauw qua humor en soms weer heel sterk. Deze film is anders dan anderen, in positieve zin. Het acteerdebuut van zanger Douwe Bob is zeker leuke finalestunt.

Cast
Naast Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen) en Waldemar Torenstra (Baantjer: Het Begin) zijn ook Gerard Cox (Toen Was Geluk Heel Gewoon) en Loes Haverkort (Dik Trom) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Frank Krom (t Schaep met de 5 pooten).

Singel 39 is vanaf 9 mei 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Romantiek. Tijdsduur: 90 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV