Vanavond op tv: concert André Rieu, filmklassieker The Truman Show, GLORY 65 en meer

Vanavond op tv: concert André Rieu, filmklassieker The Truman Show, GLORY 65 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 17 mei 2019

Kijktip :

Vanavond even geen Songfestival, maar wel een ander concert: op NPO 1 is een registratie van het optreden van André Rieu op het Vrijthof in 2018 te zien. Verder zendt RTL 8 de prachtige filmklassieker The Truman Show met Jim Carrey uit. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 17 mei 2019.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmklassieker: The Truman Show

20.30 uur, RTL 8

The Truman Show is een Amerikaanse komedie- en dramafilm uit het jaar 1998. Deze productie is geregisseerd door Peter Weir. Met in de hoofdrol Jim Carrey. Het leven van Truman Burbank lijkt alledaags en onbenullig, maar toch volgen miljoenen televisiekijkers over de hele wereld alle ontwikkelingen in zijn bestaan. Truman is zich echter niet bewust van het feit dat duizenden minicamera's al zijn activiteiten registreren en uitzenden, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Trumans vrouw, zijn beste vriend en de mensen die rondwandelen in de straten; het zijn allemaal acteurs en figuranten.


Concert: André Rieu op het Vrijthof 2018

20.35 uur, NPO 1

Vanavond is het concert van André Rieu op 't Vrijthof in Maastricht van afgelopen jaar te zien op NPO 1. André Rieu geeft ieder jaar speciale openluchtconcerten in zijn thuisstad Maastricht. Tienduizenden mensen uit alle uithoeken van de wereld komen dan samen, om een van de meest ontroerende muziekoptredens live mee te maken op het prachtige middeleeuwse plein midden in de stad. Het concert bevat alles van romantische walsen tot 'You'll Never Walk Alone' en populaire aria's tot beroemde filmmuziek uit Doctor Zhivago.


Live: GLORY 65 in Utrecht (kickboksen)

21.00 uur, Veronica

Live verslag van het kickboksevenement GLORY 65 in Utrecht. Onder anderen de Nederlandse vechters Yousri Belgaroui, Jason Wilnis, Eyevan Danenberg komen in actie. De Utrechter Jason Wilnis strijdt voor de middengewichttitel tegen de huidige kampioen Alex Pereira. Het programma voor de gevechten tijdens GLORY 65 in Utrecht die vanaf 21.00 uur live te zien zijn op Veronica kun je op Gids.tv lezen.


In de voetsporen van D-Day: Aankomst Normandië

21.05 uur, NPO 2

Vanavond is de vierde van zes afleveringen van de documentaireserie In de voetsporen van D-Day te zien op NPO 2. Presentator Philip Freriks reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Freriks spreekt met enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag: de Britse veteraan Alan King was tanksoldaat en Joan Cook repareerde vliegtuigen. Mac Joyner vertelt dat hij destijds in een bommenwerper vloog en in de plastic koepel van het vliegtuig zat; hij haalde de hendel over en had een 360-graden overzicht van wat er gebeurde.


Het eeuwige leven van Jan Mulder: Genetische manipulatie

22.30 uur, NPO 1

In de vierde aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder uit verkent Jan Mulder de wereld van de genetische manipulatie. In zijn zoektocht naar de mogelijkheid van eeuwig leven bewandelt Mulder het gladde pad van de genetische manipulatie. Kunnen we onze genen zo (her)programmeren dat ons lichaam niet meer ouder wordt of doodgaat? De vooruitzichten lijken gunstig. Jans buurman, de wereldvermaarde klavecimbelbouwer Cees Bom, zet Jan weer met beide benen op de grond, door hem te wijzen op het goddelijke dat nu al voor iedereen bereikbaar is.


Nieuw: A Million Little Things

22.35 uur, België Eén

Vanaf vanavond is de Amerikaanse dramaserie A Million Little Things elke vrijdagavond laat te zien op de Vlaamse zender Eén. De serie gaat over een groep vrienden uit Boston die wordt opgeschrikt wanneer een van hen zelfmoord pleegt. Men zegt dat vriendschap niet één groot ding is, maar een miljoen kleine dingen. En dat geldt ook voor een vriendengroep uit Boston, die onder onverwachte omstandigheden nog hechter wordt. Sommigen onder hen zijn succesvol, anderen modderen maar wat aan, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze weten niet hoe het verder moet.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: concert André Rieu, filmklassieker The Truman Show, GLORY 65 en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV